Tisdagstrion: Halloween

Tisdag igen och idag har jag fullt upp med en hund som ska till frisören, en examinationsuppgift som ska skrivas och att jag själv ska pallra mig iväg till massören. Tur att man då kan börja tisdagen i lite lugn och ro med tisdagstrion, som anordnas av Ugglan & boken. Denna veckas tema är halloween.

The Demon’s Lexicon av Sarah Rees Brennan handlar om bröderna Alan och Nick Reeves, som under hela sitt liv har varit på flykt undan magikerna som mördade deras far och drev deras mor till vansinne. Men en dag söker ett syskonpar upp bröderna och vill ha deras hjälp. Pojken är märkt av en demon. Låt er inte luras av det otroligt intetsägande omslaget: den här trilogin är dynamit. Om du gillar tv-serien Supernatural är sannolikheten ganska hög att du kommer gilla det här.

Anna Dressed in Blood av Kendare Blake är kanske inte fullt lika bra, men väl värd att läsa i Halloweentider. Cas Lowood jagar spöken och dödar dem, ett kall han ärvt efter sin far. Turen har nu kommit till spöket som lokalinvånarna kallar för Anna klädd i blod. Varenda person som har satt sin fot i hennes hus har brutalt mördats. Men hon låter Cas leva.

The Coldest Girl in Coldtown av Holly Black är en elegant uppdatering av vampyrmyten som blinkar friskt till Anne Rice. Tana vill bara ha kul på en fest, men när hon vaknar upp är det till ett hus fyllt av lik. De enda överlevande är hennes frustrerande charmige pojkvän, som blivit biten, och en mystisk pojke med ett hemskt förflutet. Tana tror att den enda lösningen på situationen står att finna i Coldtown, en plats där dödliga och vampyrer beblandar sig. Men den som stiger in i staden får sedan aldrig lämna den…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Tisdagstrion: Halloween

  1. Monika skriver:

    Jag har inte läst någon av dessa, men namnet Holly Black känner jag igen. Jag ville ju läsa något av henne, så tack för påminnelsen 🙂

  2. The Demon’s Lexicon blir jag nyfiken på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.