The Coldest Girl in Coldtown av Holly Black

the coldest girl in coldtown

Författare: Holly Black
Förlag: Orion (2013)
Antal sidor: 419 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Tana vill bara ha kul under en fest när bästa vännen inte är i staden. Men när hon vaknar upp morgon därpå är det till ett hus fyllt av lik. Ett fönster har lämnats öppet och vampyrerna tagit sig in. De enda överlevande utöver henne själv är hennes frustrerande charmiga expojkvän, som blivit biten, och en mystisk pojke med ett hemskt förflutet. Den enda lösning Tana kan se är att de ska ta sig till Coldtown, en plats där dödliga och monster beblandas i en dödlig dans av byte och rovdjur. Problemet är att när du väl har kommit in i en Coldtown så får du aldrig heller lämna den.

Innan jag åkte iväg på semester till Skåne skrev Bokhuset väldigt lockande om The Coldest Girl in Coldtown, vilket fick mig att bestämma mig för att den skulle följa med mig hem från SF-bokhandeln om jag tog mig dit. Vilket jag också gjorde. Jag zoomade direkt in på boken och plockade åt mig den.

Det är inte undra på att jag tycker om The Coldest Girl in Coldtown så mycket som jag gör. I slutet av boken tackar Holly Black nämligen Anne Rice och flirten och hyllningen till Rice verk genomsyrar boken. Det är eleganta, men blodtörstiga monster som har anpassat sig efter det nya tidevarvet och vårt behov av idoler. Jag älskar hur hon har uppdaterat vampyrmyten. Överlag är jag väldigt förtjust i den världsuppbyggnad hon har gjort och hur hon portionerar ut bakgrunden till oss: från hur vampyrismen har spridit sig till att det kommer sig att vampyrer numera är dokusåpakändisar.

Jag älskar också karaktärerna i The Coldest Girl in Coldtown. De är alla karismatiska och intressanta. Tana är ärrad och skadad av sitt förflutna, vilket kan ge henne reaktioner som inte alltid är så lämpliga, men så osjälviskt beslutsam att göra det rätta. Hennes ex, Aiden, är underhållande och den mystiske Gavriel stjäl mitt hjärta. Med ett persongalleri som detta kan jag inte annat än charmas av en bok.

Från första till sista sida är jag hooked on The Coldest Girl in Coldtown. Även om det är skönt med en fristående bok skulle det inte göra mig ledsen om det kom en uppföljare.

betyg5

Andra bloggare om The Coldest Girl in Coldtown

Bokhuset; Carolina läserCilias kulturFridas bokhylla; Havsdjupens salNilmas bokhylla; Prickiga Paula

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på The Coldest Girl in Coldtown av Holly Black

  1. Lena skriver:

    Den här har jag hört mycket om även bland booktubers. Kanske vore något för mig.

  2. Pingback: De bästa böckerna jag har läst under 2016 - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.