Månadsrapport: Februari 2021

Antal lästa böcker i februari 2021: 11

15. The Shadow Isle av Katharine Kerr
16. Kalle och chokladfabriken av Roald Dahl
17. Eld av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren
18. Klimatpsykologi av Kali Andersson, Frida Hylander och Kati Nylén
19. Lila hibiskus av Chimamanda Ngozi Adichie
20. Hemmet av Mats Strandberg
21. September av Rosamunde Pilcher
22. Vita Nova av Louise Glück
23. Sommar på den lilla ön i havet av Jenny Colgan
24. Tillbaka till den lilla ön i havet av Jenny Colgan
25. Lilla Berlin 6: Bättre brinna upp än fejda ut av Ellen Ekman

Fantasy: 3
Feelgood: 3
Historisk fiktion: 1
Humor: 1
Lyrik: 1
Non-fiction: 1
Skräck: 1

Hyllvärmare: 4
Böcker införskaffade samma månad: 6
Böcker införskaffade samma år: 1
Omlästa böcker: 0
Lånade böcker: 0
Recensionsex: 0

Kvinnor: 9
Män: 2
Annat: 0
Duo: 1
Författare jag inte har läst tidigare: 4

Amerikansk författare: 2
Brittisk författare: 3
Nigeriansk författare: 1
Svensk författare: 6

Kommentar: Februari började oerhört bra och jag trodde att jag skulle få min bästa läsmånad på år och dagar… sedan fick jag influensan. Lyckligtvis testade jag negativt för Covid-19, men det var länge sedan jag var så sjuk av ett vanligt virus. Den första veckan sov jag praktiskt taget dygnet runt, veckan därpå kunde jag börja ta mig tillbaka. Men jag är fortfarande fruktansvärt trött.

Månadens bästa skönlitterära böcker blev The Shadow Isle av Katherine Kerr, som bjöd på ytterligare en spännande installation i Deverry-serien, och Kalle och chokladfabriken av Roald Dahl, som jag läste för första gången och charmades av.

Månadens bästa nonfiction hade inte mycket konkurrens, eftersom jag bara läste en bok i den kategorin. Men även om den kanske inte var vad jag väntade mig eller vad jag behövde, så tyckte jag Klimatpsykologi var riktigt spännande.

Besviken blev jag däremot lite på Hemmet av Mats Strandberg. Börjar tro att det är Sara Bergmark Elfgrens bidrag som gör att jag gillar Engelforstrilogin så pass mycket som jag gör. De böcker jag har läst där Strandberg står själv saknar alltid något för att riktigt fånga mig.

Antal sedda filmer i februari 2021: 7

9. Taylor Tomlinson: Quarter-Life Crisis
10. Fantomen på operan
11. Supernatural, säsong 3 (gammal recension)
12. Iliza Shlesinger: Elder Millenial
13. Iliza Shlesinger: Confirmed Kills
14. Iliza Shlesinger: Unveiled
15. Supernatural, säsong 4 (gammal recension)

Drama: 1
Komedi: 4
Skräck: 2

Hyllvärmare: 0
Införskaffad samma månad: 0
Införskaffad samma år: 0
Lånad film: 0
På bio: 0
Netflix: 4
Omsedd film: 3

Kommentar: Även film- och tv-tittandet påverkades av influensan. Det är illa ställt när du inte ens orkar hänga med i något som du har sett otaliga gånger, såsom Supernatural säsong 3 och 4. Men det gick inte. Ståuppkomik var ungefär det orkade med och då är det tur att Taylor Tomlinson och Iliza Shlesinger är så jävla bra som de är.

Denna månad passade jag på att se om en favoritfilm: Fantomen på operan, som självklart därmed blev månadens bästa. Däremot hade jag förträngt vilken usel sångare Gerard Butler är… Tur att resten av filmen är så bra.

Även om Iliza Shlesinger är fruktansvärt bra och vass, måste jag erkänna att jag blev lite besviken på hennes show Confirmed Kills. Det var många av skämten som förekommer i andra shower också.

Otäckast denna månad blev – och jag vet att jag alltid säger det när jag ser om Supernatural – avsnitt A Very Supernatural Christmas i säsong 3. Jag älskar ju julen och det är något med en ondskefull tomte som drar upp människor genom skorstenen som gets to me varje gång jag ser avsnittet.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.