Supernatural, säsong 3

Recensionen kan innehålla spoilers för tidigare säsonger i serien.

Skapare: Eric Kripke
Skådespelare: Jensen Ackles, Jared 
Padalecki
Produktionsår: 2007
Säsong: 3
Antal avsnitt: 16
Längd: 624 minuter

Exempel på var den kan köpas i olika 
format
Bluray | Discshop
DVD | CDON, Discshop

Efter att ha sålt sin själ i slutet av förra säsongen för att bringa Sam åter till de levande, har Dean bara ett år kvar att leva. Därefter kommer helveteshundarna släpa med sig hans själ ned i helvetet. Detta är klart något som Sam inte kan acceptera, utan han försöker att hitta ett sätt att rädda sin bror. Något Dean inte vill, eftersom att om han försöker slingra sig ur sitt avtal så kommer Sam att dö. Trots desperationen som de känner så tar aldrig jobbet slut. Monstren och spökena vilar inte, utan bröderna måste se till att rädda sina medmänniskor.

När säsong 3 av Supernatural sändes så rådde det författarstrejk i Hollywood, vilket gjorde att denna säsong blev något kortare än de andra. Kanske var detta till säsongens fördel. Det tvingar den att vara mer koncentrerad och fokusera på brödernas relation medan klockan tickar ned. Det är här grunden läggs för det senare misstroende som kommer att prägla dem. De börjar undanhålla saker för varandra och ljuger.

Det finns några avsnitt som jag tycker sticker ut i den tredje säsongen. Ett är Bad Day at Black Rock, där en hartass med en förbannelse skänker stor lycka till den som innehar den men ond bråd död åt den som tappar bort den. Även om det är lite splatteräckligt stundtals, så är det också ett roligt avsnitt. A Very Supernatural Christmas är seriens otäckaste avsnitt när en ond tomte drar med sig folk upp genom skorstenen. I Mystery Spot tvingas Sam återuppleva samma dag om och om igen, där Dean alltid oundvikligen dör.

Den tredje säsongen av Supernatural är kanske inte fullt så stark som sina föregångare, men den är ändå riktigt bra.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Supernatural, säsong 3

  1. Bokhuset skriver:

    Åh jag håller så med dig! De är stora favoriter alla tre och jag har tom planerat in ett citat från Black rock till kommande nördtatuering. 🙂

  2. Pingback: Månadsrapport: Februari 2021 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.