Supernatural, säsong 2

Recensionen kan innehålla spoilers för tidigare säsonger.

Skapare: Eric Kripke
Skådespelare: Jensen Ackles, Jared 
Padalecki
Produktionsår: 2006
Säsong: 2
Antal avsnitt: 22
Längd: 903 minuter

Exempel på var den kan köpas i olika 
format
Bluray | Discshop
DVD | CDON, Discshop

Slutet av första säsongen lämnade Sam, Dean och deras pappa fast i en röra av söndersliten metall. I bilolyckans efterdyningar drabbar tragedi bröderna Winchester och de tvingas vacklande försöka hantera det. På sina olika vis. Dean brottas med en hemlighet och uppdrag som pappan gett honom när de på nytt ger sig efter den gulögda demonen. Att denne har en plan för Sam och de andra som är som honom står klart. Det gäller att lista ut vad denna går ut på för att kunna sätta käppar i hjulet för den stora planen.

Jared Padalecki och Jensen Ackles har en fin kemi på duken som gör att jag verkligen är helt fast i Supernatural. Berättelsen om två bröder som älskar varandra så här djupt och innerligt är ovanligt, vilket blandat med den mörka tonen och humorn gör det oemotståndligt för mig. I de tidigare säsongerna var det en helt annan känsla när de litade på varandra, även om hemligheterna och slitningarna börjar här. Det som John Winchester lassar över på Dean är ett ansvar som är tungt att bära. Kanske orimligt att begära till och med.

Trots att jag tycker att säsong två i mångt och mycket är starkare än de senare säsongerna, tycker jag det tar tid innan det kommer avsnitt som riktigt glimrar till. Säsongen introducerar en av mina favoritkaraktärer: Trickstern, en halvgud som kommer få större roll under senare säsonger, även om det avsnitt han är med i kanske inte är det nödvändigtvis starkaste avsnittet. Några favoriter är istället Born Under a Bad Sign, där Sam försvinner spårlöst och när Dean hittar honom igen så minns han inget av den gångna tiden, och Roadkill, ett monster of the week-avsnitt där en kvinna jagas av ett spöke på en ödslig väg. Men den övergripande storyn med den gulögde demonen är stark och obehaglig.

Andra säsongen av Supernatural är när serien verkligen är i sitt esse och riktigt beroendeframkallande.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Supernatural, säsong 2

  1. Pingback: Månadsrapport: Augusti 2017 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

  2. Pingback: Supernatural, säsong 8 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.