Supernatural, säsong 4

Recensionen kan innehålla spoilers för tidigare säsonger i serien.

Bildkälla: Discshop.

Skapare: Eric Kripke
Skådespelare: Jensen Ackles, Jared 
Padalecki
Produktionsår: 2008
Säsong: 4
Antal avsnitt: 22
Längd: 945 minuter

Exempel på var den kan köpas i olika 
format
Bluray | Discshop
DVD | CDON, Discshop

När Dean Winchester kravlar upp ur sin egen grav, är han övertygad om att det är brodern Sam som har ingått ett avtal med demoner och fört honom tillbaka. Men Sam känns inte vid det hela. Väsendet som har väckt honom till liv tar snart kontakt med Dean och påstår sig vara en av herrens änglar. Dean behövs i kampen för att demonen Lilith inte ska bryta de sextiosex sigill som håller Lucifer fången. Men snart står det klart att inte nog med att änglarna verkar dölja något för honom, utan även Sam håller något hemligt för honom. Något fruktansvärt.

Jag kommer alltid hävda att de första fem säsongerna av Supernatural är de bästa, men ärligt talat så ger säsong 4 mig en klump i magen. Misstron mellan bröderna växer sig allt starkare. Det blir mörkare, skitigare, hopplösare. Monster är monster. Gråzonerna som fanns i tidigare säsonger har utplånats och nu är det en strikt uppdelning i ont och gott. Jensen Ackles och Jared Padalecki lyckas gestalta sönderfallet i brödernas relation så det gör ont.

I denna säsong introduceras Misha Collins, som spelar ängeln Castiel. Han är en skicklig skådespelare som inte får göra så mycket i denna säsong, annat än att se vagt förstoppad ut. Men det är en fin introduktion till en karaktär som ska komma att älskas av fansen. Genevieve Cortese (senare Padalecki) tar över som Ruby, vilket är en mindre lyckad casting. Från tuffing till attityd till… mjäkig med försök att spotta fram Rubys one-liners.

Supernatural fortsätter starkt, men säsong 4 är lite för mörk, lite för mycket misstankar bröderna emellan, för att jag ska älska den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Supernatural, säsong 4

  1. Bokhuset skriver:

    Åh, och nu har du inte långt kvar till det sorgligaste som någonsin visats på tv, säsongsavslutningen på säsong 5. Som jag har grinat till det avsnittet. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.