Månadsrapport: Juni 2021

Antal lästa böcker i juni 2021: 15

67. De ulvgrå av Helmer Linderholm
68. Blå av Maja Lunde
69. Hundmöten av Memea Mohlin
70. The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle av Stuart Turton
71. The Lady of the Lake av Andrzej Sapkowski
72. Drakens kraft av Jane Yolen
73. Bokförlaget Gyllendufva av Lilly Emme och Sara H. Olsson
74. Inkallning av Pippa Mattinson
75. Season of Storms av Andrzej Sapkowski
76. Varför gör min hund så? av Sophie Collins
77. A House of Pomegranates av Oscar Wilde
78. Evelyn Hugos sju äkta män av Taylor Jenkins Reid
79. Fattigfällan av Charlotta von Zweigbergk
80. 50 myter om hållbarhet av Jessica Wodmar Cederberg
81. En bokhandlares dagbok av Shaun Bythell

Deckare: 1
Drama: 1
Dystopi: 1
Fantasy: 5
Feelgood: 1
Non-fiction: 6

Hyllvärmare: 2
Böcker införskaffade samma månad: 1
Böcker införskaffade samma år: 9
Omlästa böcker: 3
Lånade böcker: 0
Recensionsex: 1

Kvinnor: 10
Män: 5
Annat: 0
Duo: 0
Författare jag inte har läst tidigare: 8

Amerikansk författare: 2
Brittisk författare: 5
Norsk författare: 1
Polsk författare: 1
Svensk författare: 7

Kommentar: Jag var helt inställd på att läsningen skulle gå dåligt i juni, eftersom jag a) skulle lägga fram uppsatsen b) skulle börja jobba igen. Till min förvåning läste jag en stor mängd böcker även i juli.

Bäst bland de skönlitterära böckerna jag läste var de två sista böckerna i Witcher-serien. Om jag skulle vara tvungen att kora en vinnare skulle jag säga att Season of Storms är snäppet vassare, då jag tycker Andrzej Sapkowski skriver bättre när han skriver fristående berättelser om Geralt.

Bästa nonfiction var Inkallning, en oerhört pedagogisk och inspirerande bok.

Sämre tyckte jag att A House of Pomegranates var. Oscar Wilde skriver förstås oerhört bra, men trots att jag har läst de här novellerna flera gånger tidigare så fastnar de helt enkelt inte i minnet på mig.

Jag vet inte vad jag hade för förväntningar på Evelyn Hugos sju äkta män, men den överrumplade mig. På ett positivt vis.

Desto mer besviken blev jag på Fattigfällan, som jag har haft höga förväntningar på. Är det en viktig bok? Ja. Är den särskilt väl skriven? Nej.

Även om Fattigfällan var otäck på sitt vis, tycker jag att Maja Lundes Blå var snäppet otäckare och därmed otäckast denna månad. Grejen med Lundes dystopier är att de är djupt förankrade i vår verklighet, till den grad att det faktiskt är ytterst sannolikt att det hon skriver om kommer att inträffa om vi inte tar och skärper oss.

Antal sedda filmer i juni 2021: 6

37. Lucifer, säsong 5
38. Rocketman
39. Burlesque
40. Crimson Peak
41. Supernatural, säsong 9
42. Min pappa Marianne

Drama: 3
Fantasy: 1
Skräck: 2

Hyllvärmare: 0
Införskaffad samma månad: 0
Införskaffad samma år: 0
Lånad film: 0
På bio: 0
Netflix: 4
Annan streamingtjänst: 1
Omsedd film: 1

Kommentar: Min trötthet slog nog mer mot film- och tv-tittandet än läsandet. Jag har lättare för att koncentrera mig på att läsa när jag är trött än att titta på tv. Min uppmärksamhet bara glider iväg från skärmen när jag försöker titta på film samtidigt som jag är trött.

Bäst denna månad tycker jag nog att femte säsongen av Lucifer var, även om jag tyckte att sista avsnittet av säsongen var lite sisådär.

Desto sämre var Crimson Peak, som hade kunnat bli så bra men som mest blev ett platt fall. En riktig besvikelse.

Jag blev överraskad över hur pass bra jag tyckte att Burlesque var. En riktigt mysig film.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.