Varför gör min hund så? av Sophie Collins

Omslagsbild Varför gör min hund så? av Sophie Collins

Författare: Sophie Collins
Originaltitel: Why Does My Dog Do That?
Översättare: Monika Andersson
Förlag: Känguru (2015)
Antal sidor: 128 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

När man lever nära inpå en hund är det lätt att förmänskliga den. Men i själva verket finns det många gånger stora skillnader mellan hur vi människor och hundar tänker och agerar. Detta kan ibland leda till frågor hos hundägare, som varför hunden skäller på cyklister eller varför den snurrar ett varv innan den sover. I Varför gör min hund så? försöker Sophie Collins svara på några av de vanligaste frågor som hundägare ställer sig kring sina hundars beteende. Med hjälp av denna kunskap kan du börja överbrygga glappet mellan hur olika ni tänker och börja se saker och ting från hundens synvinkel.

Varför gör min hund så? är den tredje boken av Collins som jag läser. Den är uppbyggd som så att hon svarar på frågor från hundägare utifrån fakta och aktuell forskning. För mig är det inte så himla mycket nytt som kommer fram, även om hon gör en del fascinerande liknelser mellan hur olika djur fungerar för att sätta saker och ting i perspektiv. Svaren är i allmänhet begränsade till ett uppslag, vilket gör att det blir lite kortfattat mellan varven.

Collins är en brittisk författare som gärna förespråkar crating, att ha hunden i bur, för att skapa en trygghet hos hunden. I Sverige är det olagligt att stänga in en hund i bur, om det inte rör sig om transport. Vanligtvis brukar det i översättningarna av Collins böcker finnas en notering om detta, men det har missats i Varför gör min hund så?

Varför gör min hund så? är skriven på ett lättläst och engagerande vis, som gör att den är slukarvänlig även om den i mitt fall inte erbjöd så mycket ny kunskap.

Andra böcker jag har recenserat av Sophie Collins

Hundägarens handbok (recension)

Vad vet din hund? (recension)

Varför gör min hund så?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Varför gör min hund så? av Sophie Collins

  1. Pingback: Månadsrapport: Juni 2021 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.