Evelyn Hugos sju äkta män av Taylor Jenkins Reid

Omslagsbild Evelyn Hugos sju äkta män av Taylor Jenkins Reid

Författare: Taylor Jenkins Reid
Originaltitel: The Seven Husbands of Evelyn Hugo
Översättare: Barbro Wernbro Augustsson
Förlag: Louise Bäckelin Förlag (2019)
Antal sidor: 430 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Monique jobbar på den framgångsrika tidskriften Vivant när hon en dag blir kallad till redaktörens kontor. Det visar sig att den berömda Evelyn Hugo, skandaldrottning under Hollywoods gyllene era, vill lyfta bladet från läpparna. Men med ett enda villkor: att Monique är den som skriver om henne. Då Moniques man just lämnat henne och karriären gått i stå känns det hela som en gudasänd. Men när hon träffar Evelyn och dras in i hennes fascinerande liv, börjar hon ana att det finns en anledning till att hon har blivit utvald. En anledning som mycket väl kan komma att krossa henne.

Jag vet inte vad jag hade för förväntningar på Taylor Reid Jenkins Evelyn Hugos sju äkta män, men den tog mig i alla fall på sängen. Evelyn Hugo är en sammanblandning av många verkliga stora stjärnor under Hollywoods gyllene era: Greta Garbo, Rita Hayworth, Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe… Det märks att Reid Jenkins har läst in sig på filmhistoria. Hon blåser verkligen liv i den gamla tidens filmskapande, med intriger, att tvinga människor att låtsas vara vita och att dölja sina verkliga jag. För mig som är fascinerad av dåtidens Hollywood gör det att jag verkligen fastnar för den här boken.

Evelyn Hugos sju äkta män är en lättläst bladvändare. Den är uppbyggd kring olika perioder i titelfigurens liv, utifrån vem hon för närvarande råkade vara gift med. Men det är inte männen som är det viktiga. Utan det är denna fascinerande kvinna, en kubanska som är villig att göra nästan vad som helst för att uppnå sin dröm. Som är van vid att använda sin kropp som ett vapen för att få det hon vill ha. Som försakar sitt livs sanna kärlek av rädsla för att inte kunna nå toppen. En kvinna som bitvis är svår att förstå, men som är ytterst mänsklig med alla sina kantiga bitar.

Men även om Evelyn Hugos sju äkta män suger tag i mig medan jag läser den, så är det inte en omvälvande bok. Det är en bok som är värd att läsa för stunden, men som troligen kommer glida in i glömskan efter ett tag.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Evelyn Hugos sju äkta män av Taylor Jenkins Reid

  1. Lottens bokblogg skriver:

    Jag har gillat hennes två andra väldigt mycket så jag ska nog snart läsa denna. Hon är bra både på film och musik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.