50 myter om hållbarhet av Jessica Cederberg Wodmar

Omslagsbild 50 myter om hållbarhet av Jessica Cederberg Wodmar

Författare: Jessica Cederberg Wodmar
Förlag: Lava förlag (2018)
Antal sidor: 344 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Jessica Cederberg Wodmar är en av Sveriges främsta hållbarhetsexperter. I 50 myter om hållbarhet guidar hon oss genom komplexa frågor och den senaste forskningen. Samtidigt passar hon på att slå hål på några myter om hållbarhet. Personligt, utan pekpinnar och med stor optimism visar hon vad som är betydelsefullt och vad som inte är det. Och hur hållbarhetstänkandet kan genomsyra alla delar av livet.

Även om jag börjar komma till en punkt när jag upplever en viss mättnad när jag läser om hållbart leverne, så är jag riktigt glad över att ha läst 50 myter om hållbarhet. Jessica Cederberg Wodmar skriver flinkt och engagerande om ett ämne som hon uppenbart känner stor passion inför. Det finns ändå en hel del nytt för mig att lära mig, såsom faktumet att det är väldigt svårt att köpa choklad som inte har producerats med hjälp av slavarbete. Jag som älskar choklad känner hur det gör ont i hjärteroten. Hur kluven jag blir och hur svårt det är.

Även om ämnet är allvarligt i 50 myter om hållbarhet, så är det lite som att få en kram av en vän. Tonen är uppmuntrande och påhejande. Jag tycker om poängen med att ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Vi behöver inte vara helt perfekta, utan det är bättre att vi försöker. Dessutom finns det en hel del citat som jag tycker om. Såsom: ”Avokado är ingen rättighet, utan en lyx.” Ät avokado med måtta, hör ni, och släng den för guds skull inte utan ta tillvara på den.

Det är svårt att lägga ifrån sig 50 myter om hållbarhet och jag saknar den när jag har läst den. Men den får mig också att känna stolthet över det lilla jag faktiskt gör.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.