Definitivt tentaångest

Idag ska jag skriva hemtentamen för den kurs jag just haft om arbete och arbetsliv. Jag är lite nervös, så som man bör vara.

Minns ni att jag här berättade om en mardröm rörande tentamen? Inatt var det dags igen och jag tror att den tar priset. Hela drömmen inleds med att det är ganska mörkt ute, som om det fortfarande vore vinter, och att jag är på väg mot byggnaden där vi skriver våra salstentor. Där strålade jag samman med en kompis och det visade sig att hon hade pratat med en av tentamensvakterna, som hade sagt att ingen skulle ha tenta idag. Vi visste dock mycket väl att vi skulle ha psykologitenta (en tenta jag skrev i höstas).

Vi kom in i byggnaden och bråkade lite med vakterna för att få dem att inse att jo, vi skulle faktiskt skriva tenta. De drabbades av mindre panik därför de var inte förberedda och salen var inte alls iordninggjord.

Efter febril aktivitet kunde de släppa in fyrtio stycken i salen. Vi tre som blev kvar utanför fick vänta en liten stund och blev sedan insläppta. Av någon anledning var det inte normala, ifrån varandra sittande, små bord, utan långsmala bord som är vanligare i föreläsningssalar. Vilket innebar att vi satt bredvid varandra. Och mycket väl kunde kolla av varandra.

Till sist fick vi vår tenta, skapligt försenade, och jag höll på att börja tjuta i drömmen när jag bläddrade igenom dem. Första sidan var skriven på spanska (!) och i alla enkelhet stod det att kapitel 6 i boken handlade om medvetande, men frågorna rörde sedan när man skulle använda konjunktiv, preteritum etc. Andra sidan innehöll matteuppgifter á la högskoleprovet (som jag ska skriva på lördag). De två sista sidorna innehöll en omfattande uppgiftsbeskrivning av den uppsats vi skulle skriva, som faktiskt rörde psykologi.

Minns ni hur jag i början skrev att jag är lite nervös? Jag tror mitt undermedvetna är riktigt nervöst.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i okategoriserad och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.