En bokbloggares hemliga liv

Jag hittade den här enkäten inne hos Vargnatts bokhylla och hos Kattugglan, som båda taggade de personer som kände för att göra den. Eftersom jag känner för att göra den så ansåg jag mig ha blivit taggade av båda två 😉

1. Hur länge har du bloggat?

Jag började blogga den 18 januari 2012.

2. Tror du att du kommer sluta blogga om böcker i framtiden?

Namnet (Cassandra) till trots, så är jag faktiskt inte synsk. Det är möjligt att jag slutar blogga om böcker, därför att livet slukas av andra ting, eller så fortsätter jag att blogga i många år till. Så länge det fortfarande är roligt kommer jag nog att fortsätta.

3. Vad är det bästa med att vara en bokbloggare?

Det är utbytet oss bokbloggare emellan och diskussionerna som uppstår kring olika böcker. Även kontakten med förlag och författare upplever jag som mycket givande och trevlig. Överlag är det underbart att få ge sig hän och nörda ned sig i böcker utan att betraktas som konstig.

4. Vad är det värsta med att vara en bokbloggare?

Två saker: att vara tvungen att tacka nej till författare som mejlar och undrar om jag vill läsa deras bok, och att skriva negativa recensioner som kommer eller inte kommer att läsas av författaren.

5. Har du svårt att skriva rubriker till dina inlägg?

Ja, av olika skäl. Det är svårt att få till snitsiga rubriker, så jag försöker hålla mig till det funktionella så att läsarna ska få en rättvisande bild av vad inlägget innehåller. När jag försöka snitsa till det är jag alltid rädd för att rubriken ska vara missvisande, att läsaren väntar sig att få läsa något annat…

6. Finns det någon bokbloggare som du beundrar?

Självklart, men ingen nämnd, ingen glömd.

7. Vilken bokbloggare skulle du vilja ha som gästbloggare på din blogg?

Jag vill nog inte ha någon gästbloggare. Det här är mitt privata hörn av internet, där jag vräker ur mig åsikter om det jag verkligen älskar: böcker. Jag känner mer än lite äganderätt och skulle nog inte förmå mig själv att välkomna någon annan att leka i min sandlåda. Så tråkig är jag.

8. Hur ser din rutin ut när du bloggar? T ex vilken tid, klädsel, dryck m.m.

Ärligt talat, ni vill inte veta hur ofta det är tidigt på morgonen, i sista minuten, plirandes mot skärmen med temuggen i högsta hugg, pyjamas på och morgonrufset stadigt på plats. Jag föredrar att blogga på kvällen, dock oftast även då iförd pyjamas och även då med en kopp te i handen. Jag gillar pyjamas, jag gillar te. Men då är jag oftast lite piggare.

9. Har du svårt för att skriva recensioner?

Ibland. Jag går igenom perioder när jag knappt förmår skriva en enda recension (det är därför jag sällan lägger ut bokrecensioner nära inpå när jag läste ut böckerna; jag behöver skapa en buffert). Jag kan bli blockerad i skrivandet, veta vad jag vill säga men inte för mitt liv kunna få ned det på papper. Ibland har jag heller inga starka åsikter om böcker som gör att det känns som om jag mest famlar runt i mörkret och försöker komma på något att säga om dem. Andra gånger skriver de sig själva.

10. Vad tycker du om bokbloggarvärlden?

Oerhört trevlig gemenskap. Det är alltid en underbar stämning och vi är lyckligtvis så gott som befriade från nättroll.

11. Vilka taggar du för den här taggen?

Jag taggar den som inte har gjort den här och känner sig manad till att göra den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i okategoriserad och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på En bokbloggares hemliga liv

 1. anettesbokboble skriver:

  Flott innlegg, og veldig fint å bli bedre kjent med deg 🙂

 2. Hannah skriver:

  Väldigt intressant att läsa! Även fast det inte är något speciellt.. (En vanlig tag liksom) så var det lite underhållande! Sen att man lär känna dig lite bättre är också bra. 🙂

  / Kram!

 3. Monika skriver:

  Jag gillar funktionella rubriker och förstår inte riktigt behovet av att snitsa till dem. Det är väl bra när rubriken säger exakt vad inlägget handlar om? 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag kan tycka att snitsiga rubriker som ändå speglar innehållet är kul. Men när det blir missvisande… Det finns en bloggare, som jag inte ska nämna namnet på, som är otroligt bra på det här med rubriksättning men varje gång jag klickar mig in på den bloggen blir jag besviken. Hen postar nämligen inte eget innehåll, utan bara länkar till artiklar och dylikt. Jag känner mig alltid lurad, så nu låter jag bli att klicka mig in, oavsett hur lockande rubriken är.

 4. Ewa K skriver:

  Kul. Har inte bestämt om jag känner mig taggad eller inte 😉

 5. Bokhuset skriver:

  Jag känner mig alltid taggad så jag kör på senare i veckan. Tycker också det är härligt att vår lilla bokvärld är befriad från nättroll och näthat. Mycket respekt och vänlighet istället för rivalitet som resten av bloggvärlden tyvärr har alltför mycket av.

 6. Therése skriver:

  Vad kul att läsa även dina svar. Tycker också det är skönt att vår ”nisch” är befriad från nättroll. Jag blir alltid på gott humör när jag gör mitt bloggsvep någon gång (eller ja, alldeles för många gånger) per dag! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.