Fem frågor

Jag har blivit utmanad av 23 minuter att besvara fem frågor. Givetvis antar jag utmaningen.

Vem inspirerade dig/uppmuntrade dig att börja blogga?

Jag kan inte säga att någon inspirerade/uppmuntrade mig att börja blogga. Ärligt talat så läst jag bara enstaka klasskompisars bloggar och Backmans blogg innan jag själv började. Att jag började var mest av en slump då jag upptäckte att mitt webbhotell hade en bloggtjänst, som senare visade sig vara ganska ickefunktionell för bokbloggande så jag bytte till WordPress. Det var som sagt, mest slump och sug på att testa något nytt.

Hur väljer du ämnen att blogga om?

I början hade jag inte riktigt koll på vad jag ville säga så jag bloggade om lite allt möjligt. Jag visste att böcker och skrivande skulle bli viktigt, sedan har film tillkommit. Nu när jag har bloggat ett tag har jag ju utmaningar och sådant som jag återvänder till regelbundet varje vecka och så har jag som mål att publicera två bokrecensioner och en filmrecension i veckan. Annars spannar jag ständigt efter saker som kan bli ett blogginlägg och jag har några liggande i min utkastmapp som jag hoppas att ni kommer att gilla.

Vad vet de flesta inte om dig?

Jag är väldigt introvert. Det vill säga att jag tycker om att umgås med folk och tjattra på, men jag behöver långa stunder av ensamhet för att kunna ladda upp batterier. Eller ensamhet är inte nödvändigt alla gånger, men jag behöver en trygg och lugn miljö med människor som skiter i om jag är knäppare än vanligt.

Vilka tre ord beskriver din stil bäst?

På bloggande? Ecklektisk, drömmare, fangirl… Jag vet inte riktigt.

Vad tycker du om att göra när du inte bloggar?

Skriva, teckna, fotografera och virka. Det slinker in en och annan film. Och läser förstås, men det kanske räknas till bloggen numera.

 Jag tänkte nu skicka vidare den här utmaningen till fem andra bloggare, och det blir:

Monika

Lotten

Bathtubs of Liquor

Freja

Anna A

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i okategoriserad och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Fem frågor

 1. Pingback: Fem frågor, fem svar | Lottens Bokblogg

 2. Lottens Bokblogg skriver:

  Kul att läsa. Jag har redan antagit utmaningen 😀

 3. Freja skriver:

  Ohh, tack för länk och utmaning, jag får fundera på den. Introvert, det är jag oxå, även om ingen som träffar mig ytligt förstår det. Men bäst trivs jag hemma, med en god bok, en kopp te och mina katter. Familjen får vara med på nåder, om de är tysta… Tur jag har en förstående familj…

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   En god bok och en kopp te låter bra 🙂 Katt vill jag ha, men mamma är allergisk så det får bli när jag väl flyttar hemifrån. Men just det här med vilostunder från folk känns väldigt viktigt, även om jag måste ha ett visst mått av socialt umgänge för att må bra också.

 4. Monika skriver:

  Det där med långa stunder i ensamhet/lugn och ro känner jag igen alltför väl. Efter att ha haft fullt upp i ca sex veckor, inklusive helger, så har jag gått på knäna ett bra tag. Nu ska vi i alla fall ha två helger ledigt innan det är dags igen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.