Till mitt ofödda barn

Med anledning av dessa tweets, tänkte jag skriva detta inlägg. De människor som har skrivit dessa inlägg borde inte få barn. Blotta tanken gör att det gör ont inombords.

Till mitt ofödda barn:

Jag kommer att älska dig så att det känns så att min bröstkorg sprängs därför att mitt hjärta kommer att växa, överfullt av kärlek, och det kan omöjligen rymmas i min kropp. Jag kommer titta på dig och inte förstå hur jag och min partner kan ha skapat något som är så fulländat som dig.

Jag kommer att älska dig om du är gay, straight, bi eller asexuell. Jag kommer älska dig om du är trans, intersexuell eller genderqueer. Jag kommer älska dig och stå upp för dig. De som säger att du är fel, kommer att få smaka på min vrede. Jag kommer alltid att kämpa för dina rättigheter att vara den du är, den du föddes att vara.

Jag kommer att älska dig om du föds med en funktionsnedsättning, såväl psykisk som fysisk, och kämpa för att du ska få den respekt du förtjänar. Jag kommer att kämpa för att du ska få ett liv, som kanske är svårare än alla andras, men där du är lycklig och kan växa efter dina egna förmågor. Jag kommer att kämpa för att skolan ska behandla dig
rättvist.

Om du är en kille och vill ha på dig en rosa klänning till skolan, kommer jag att låta dig. Och det kommer ta hus i helvete om lärare och andra föräldrar skulle säga att det är fel. Om de andra barnen ger sig på dig, kommer jag att marschera upp till deras föräldrar och be dem att lära sina barn om respekt för andra levande varelser.

Jag kommer försöka lära dig att respektera andra människor, oavsett vilka de älskar och vart de kommer från eller färgen på deras hud. Eller andra saker som den normativa världen försöker säga är fel. Jag kommer att lära dig att empati och sympati inte är en svaghet, utan den största styrkan som finns här i världen.

Jag kommer att älska dig även när du slänger igen dörren bakom dig och skriker att jag är dum i huvudet.

Jag kommer att älska dig så mycket så att det gör ont.

Och jag hoppas att du förstår att jag älskar dig.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i texter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.