15 böcker: En bok som har med en blomma jag tycker om att göra

9 … har med en blomma jag tycker om att göra.

Kejsarinnan Orkidé av Anchee Min handlar om en av Kinas mest utskällda historiska personer: änkekejsarinnan Cixi. Till skillnad från de flesta andra historieskrivare så är detta en mycket sympatisk skildring av hur Orkidé kom från sin enkla början till det att hon blev kejsarinna.

Det är en bra bok, men det finns en hel del ögonblick som fick mig att höja ögonbrynen. Bland annat hur hon skulle träna för att göra sig själv bättre på sex för att locka kejsarinnan och det involverade ägg och ja, det blev lite svårt att hålla minen efter ett tag.

Den fråga tycker jag kom ypperligt då min Phalaenopsis blommar för första gången på fyra-fem år:

Bilden är från förra veckan och jag har nu två blommor på stängeln! Det är superkul.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på 15 böcker: En bok som har med en blomma jag tycker om att göra

  1. Pingback: 15 böcker | C.R.M. Nilsson

  2. Pingback: Tematrio: Titelblommor | C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.