20 inte helt bokrelaterade frågor

Jag hittade den här inne hos Freja och tänkte att den kunde vara rätt kul att svara på, även om den inte har så mycket med böcker att göra egentligen.

1. Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då?

De flesta tv-serier som jag tittar på är sådana som jag inte skulle vilja leva i, om jag så ens fick riktigt bra betalt för det. Men jag skulle nog kunna tänka mig att leva i Merlin. Trots förföljelserna skulle jag nog vilja vara en druid.

2. Vad ville du bli när du blev stor, när du var barn?

Jag ville bli sångerska från väldigt tidig ålder fram tills jag var i tolvårsåldern, när jag tvärt bytte spår och ville bli psykolog. Sjunger gör jag mest hemma, även om jag har funderat på att gå med i en kör på nytt, och jag studerar ju psykologi, så den sista punkten har åtminstone hållt i sig.

3. Vilken är din favoritdoft?

Den doft som Karl Lagerfeld designade för Chloé. Har älskat den i många år och det är min signaturdoft, men den börjar bli svår att få tag på så jag ransonerar min kvarvarande flaska.

4. Om du var en stor stenbumling, var skulle du vilja ligga still då?

På någon riktigt vacker äng, tror jag.

5. Du får veta att jorden kommer gå under om tolv timmar. Vad gör du?

Knäppt nog skulle en del av tiden nog ägnas åt att läsa klart boken jag höll på med, haha. Men också till att krama om min familj och umgås med dem. Klappa hunden och ha henne i knäet. Vara ute och njuta av den friska luften. Usch, vilken obehaglig tanke.

6. Vad tror du skulle vara annorlunda i ditt liv om du var av det motsatta könet?

Jag tror att jag skulle vara i stort sett samma person som jag är idag med vissa skillnader. Det skulle vara mer självklart för mig att få ta plats och självklart att människor skulle lyssna på mig, även när jag har fel. Idag kan det bli en frustrerande diskussion när jag berättar om att om de gör så här så blir det så, och personen bara ”nej, det tror jag inte” och jag, ”men jag säger ju att jag vet att det är så, klicka nu på den så får du fram fler alternativ.” Jag tror också att jag skulle vara mindre rädd i nya situationer och mindre nervös när jag är ute själv.

7. Vilket är ditt favoritverktyg?

Hm, det vete katten. Det beror ju på vad jag ska göra. Men saxar är oftast användbara i pyssel, så det får nog bli det.

8. Vad gör du om tio år?

Jag jobbar inom HR och skriver böcker vid sidan av. Kanske eventuellt att jag har startat eget företag för att driva illustrationsfirma vid sidan av, något som jag har funderat på sista tiden efter att ha börjat teckna igen. Förhoppningsvis har jag även ett litet radhus som jag kan pyssla om och en hund, helst en yorkie, som jag arbetar med: tränar och leker.

9. Vilken är din bästa danslåt?

Fighter av Christina Aguilera.

10. Om du var skitbra på att sy, vad skulle du sy då?

Jag skulle sy någon jättesöt, femtiotalsinspirerad klänning.

11. Hur skulle du hantera det om du vann typ 108 560 000 euro?

Jag har inte den blekaste aning, eftersom det känns så orealistiskt. Smälla av, kanske. Sedan köpa det där söta radhuset som jag har spanat in och njuta av att ha mitt på det torra ett tag.

12. Vad tycker du om ordet hen?

Jag förstår inte varför det har blivit en sådan enorm grej. Det är ett jättebra och praktiskt ord. Och nej, det kommer inte tvinga människor som inte identifierar sig könsneutrala till att använda det, men det ger ett ord till dem som identifierar sig som så och vill använda detta pronomen.

13. Vilket är ditt bästa recept och varför?

Jag har ett recept på thailax som jag fick med mig från hemkunskapen i högstadiet. Det är så himla gott, särskilt om jag får göra mina modifikationer och ha i mer vitlök och ingefära än vad som står i det ursprungliga receptet.

14. Vad tycker du om köttkonsumtion?

Tyvärr är jag en köttätare av rang, men jag tycker att vi konsumerar alldeles för mycket kött och försöker därför föra in vegetariska dagar emellanåt både för miljön och hälsans skull.

15. Är du beroende av något?

Böcker. Att kolla mejlen. Bloggen.

16. Vilken musik triggar din nostalgiska sida mest och varför?

Spice Girls. Det var det första band jag blev helt besatt av. Jag minns hur jag samlade på kort, var de nu har tagit vägen, pennor, klockor, allt Spice Girls skulle vara mitt. Musiken faller mig inte riktigt på läppen längre, men jag minns den där känslan av att älska den.

17. Vad gör dig riktigt förbannad?

Evangelister av alla de slag. Nu menar jag inte strikt i den traditionella, religiösa betydelsen, heller, utan i alla situationer när folk blir lite smått fanatiska. Dieter, motion, livsstil, religion… just det där när det är så fantastiskt för dem att de måste pracka på alla andra det, oavsett om de är intresserade eller inte. Som särskilt ignorerar folk som säger nej, jag vill inte prata om det här, jag är inte intresserad.

Sedan blir jag också förbannad på all orättvisa i världen, och homofobi, transfobi, sexism och rasism.

18. Har du något riktigt bra husmorstips?

Om du har en kastrull eller liknande (fungerar även på spisen) där matrester eller fett har bränt fast, så kan du ta och hälla i några centimeter vatten och ett par teskedar bakpulver. Låt det koka upp. Efter det är det hur lätt som helst att skölja eller gnugga bort smutsen.

19. Finns det någon reklam du tycker är riktigt bra?

Det är sällan som jag tycker att reklam är bra. Jag brukade gilla Mannen från Tre när det började, eftersom det var tjejen som alltid räddade biffen, men på sista tiden har det blivit så stereotypt James Bond-igt att jag inte gillar det. Inte heller Ica-reklamen är särskilt bra längre, särskilt inte sedan de bytte ut Stig. Den reklam som jag tycker bäst om just nu är den om Vinnie, den lille shetlandsponnyn som drömmer om att bli travhäst.

20. Är du lik dig nu, som du var när du var barn?

Nej, det skulle jag inte vilja påstå. Jag hade betydligt större självförtroende och var mer utåtriktad som barn.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i okategoriserad och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på 20 inte helt bokrelaterade frågor

 1. Therése skriver:

  Vilka roliga frågor!
  Gulligt med Spice girl, jag var likadan fast med Backstreet Boys (Konstigt nog var det ju inte ok att gilla bägge banden typ) samlade på allt och väggarna var verkligen tapetserade. Såg dem live förra året, en mycket märklig upplevelse!

 2. Monika skriver:

  Vilka kul frågor! Gissa vad jag ska göra med dem 🙂

  Chloé, det är den doften jag kallade huvudvärksparfymen, klarade bara inte av den 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Lustigt hur olika det är med parfymer. Chloé tål jag och tycker luktar gott. En del andra parfymer, till exempel Yves Roches bärparfymer, får verkligen huvudet att kännas som om det ska sprängas.

 3. VIlken rolig enkät! Den här ska jag ta och göra någon dag.

 4. Freja skriver:

  Kul att läsa. Jag har glömt vad jag svarade, så om jag gör om den nu skulle det säkert bli helt nya svar! tack för länken oxå!

 5. Pingback: 20 inte helt bokrelaterade frågor | Lottens Bokblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.