30 Days of Hunger Games: Peeta eller Gale?

30 days of hunger games

Day 10: Peeta or Gale:

Så här är det: jag gillar både Peeta och Gale, av helt olika anledningar, men ungefär lika mycket. Eller exakt lika mycket, snarare. Jag gillar Peetas lite mjukare personlighet och gillar Gales självständighet. De är två väldigt olika, men lika intressanta, karaktärer.

Jag tycker hela kärleksvinklingen är lite krystad i Hungerspelen och kan inte påstå att jag hejar på att någon av dem ska ”få” Katniss, även om det är ganska glasklart från första början vem det blir. Om jag hade skrivit boken hade det hela nog slutat i ett polyamoröst förhållande där Katniss kunde ha varit ihop med båda två.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på 30 Days of Hunger Games: Peeta eller Gale?

  1. För mig är det jämnt skägg mellan dem ganska länge, tills Gale börjar uppfinna vapen. Där går Peeta om 🙂 Men tycker väl framför allt att ”kärleksvinklingen” mest är uppschåsad av media i twilightefterdyningarna, i böckerna är det väl inte så mycket fokus på det.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      När jag läste tredje boken, kände jag lite som så att enda sättet Collins kunde komma på hur hon skulle lösa triangeln var att skriva om Gale till en så otrevlig karaktär som möjligt. Jag kände knappt igen honom i tredje boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.