30 Days of Hunger Games: Saker jag hatar med serien

30 days of hunger gamesDay 11: Something you hate about the series:

En sak som jag avskyr med serien är hur media kan skriva om den. ”Kommer Katniss välja Gale eller Peeta?” och dylikt. Nästan allting handlar om kärlekstriangeln, som egentligen inte har mycket med själva historien. Det är samhällsuppbyggnaden, att göra revolt mot de sociala orättvisorna, som är i centrum av berättelsen och det är långt ifrån enbart en kärlekshistoria.

Ytterligare en sak som jag ogillar hänger mer ihop med ungdomsböcker i sig: hur det alltid är en hel grupp människor som är onda. Jag tycker det är väldigt orealistiskt. Nu tänker jag främst på distrikt 1 och 2, som nog bara har ett positivt karaktärsporträtt att dela på. Att kategorisera en hel grupp människor som onda tycker jag är väldigt obehagligt.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på 30 Days of Hunger Games: Saker jag hatar med serien

  1. Pingback: 30 Days of the Hunger Games » C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.