Alternativt orsaka dig än mer elände

Jag måste erkänna att jag läser mycket därför att det är en form av eskapism, men också därför att jag helt enkelt älskar böcker. Och en stor del av att jag älskar böcker är för att under en tid sjunka in i någon annans värld och tankar. Så visst kan böcker skydda dig från allt elände i världen i några timmar.

Men så finns det de där böckerna som orsakar eländet, som får det att göra fysiskt ont i dig, som lämnar dig oförmögen att glömma dem.

Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar får det att göra ont i mig, likaså Monster Love av Carol Topolski.

Finns det någon bok som har orsakat dig elände?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning. Bokmärk permalänken.

4 svar på Alternativt orsaka dig än mer elände

  1. Lottens Bokblogg skriver:

    Orsaka elände vet jag inte, men det har funnits böcker som lämnat mig med en känsla av sorg.

  2. En som helt oväntat fick mig att må riktigt dåligt var Tystnaden i bruset av Patrick Ness. En ungdomsbok, var inte alls beredd på det. Men en scen i den fick mig att bryta ihop totalt, jag låg och grät så jag skakade i sängen och dåvarande sambon blev lite orolig för mig. Den boken gav jag upp efter det, jag kunde inte läsa vidare utan att hela tiden tänka på det.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Usch 🙁 Sådana starka reaktioner är det otrevligt när en får. Jag hade en snarlik reaktion när jag tittade på tv-serien Torka aldrig tårar utan handskar och folk tyckte jag var vansinnig som fortsatte att titta på den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.