Blä

Den som följer bloggen och mig på Instagram har nog inte kunnat undgå att märka att jag varit sjuk sedan förra veckan. Det har varit en väldigt märklig förkylning, därför att jag har känt mig frisk ena dagen och sedan jättesjuk dagen därpå. Igår hade jag till och med friskanmält mig till jobbet, men fick ringa på kvällen med gråten i halsen därför att jag kände mig helt fruktansvärt dålig igen.

Idag var jag hos läkaren, som lyssnade igenom mina lungor. Vi hade en väldigt intressant konversation där han gång på gång frågade mig om astma, med alltmer misstänksamt tonfall, tills han förstod att nej, jag har inte astma, har aldrig haft astma, det här är inte ett astmaanfall.

Det visade sig däremot att jag har en ordentligt bakterieinfektion på luftrören, så för första gången i mitt liv ska jag äta antibiotika. Fick dessutom hostmedicin utskrivet, som verkar luftrörsvidgande också och jävlar vilken skillnad det blev på att andas. Innan jag tog medicinen har jag nog inte förstått just hur tungt det har varit.

Men eftersom jag är kroniskt sjuk kom jag på nu under kvällen att jag nog måste ringa min läkare på endokrin. Kortisol, som jag har svikt på, är ju ett av de hormon som behövs vid läkning, så min vanliga dos är kanske inte tillräcklig för att infektionen ska läka ut, även med antibiotika. Så det blir att ringa och rådgöra med dem.

Marabo går i alla fall in med liv och lust i sin roll som sjuksköterska och viker knappt från min sida:

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i okategoriserad och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Blä

  1. Hundar är verkligen finaste sällskapet när man är sjuk <3

  2. [Anna] skriver:

    Men usch stackare 🙁 Vad fick du utskrivet för hostmedicin? Jag har inte hittat något som hjälper när jag som har astma är förkyld och det alltid sitter på luftrören så jag knappt kan andas och får massor av anfall 🙁 Krya på dig nu och hoppas dina mediciner går ihop och att du snart är frisk!!

  3. Annette skriver:

    Så bra att du fick hjälp, och hoppas att du får bra hjälp även från din läkare på endokrinologen. Visst är det mysigt med hundar, de känner direkt när allt inte är som det skall och vill vara ännu närmare när man mår dåligt. Krya på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.