Bokbloggsjerka: Köpa böcker du har lånat?

BokbloggsjerkaFredag igen och det är en strålande dag. Denna vecka undrar Annika: För dig som läser e-böcker: brukar du köpa en fysisk bok av en e-bok som du har gillat?

För dig som inte läser e-böcker: kan du ge exempel på en bok som du t.ex. lånat på biblioteket, gillat och sedan köpt ett eget ex. av?

Den första frågan är inte applicerbar på mig, men den andra…

Att jag köpte böcker som jag hade lånat på biblioteket och gillat är typ anledningen till att jag köper böcker idag. Mitt bokköpande började med att jag köpte de böcker jag läst och älskat när jag lånat dem från biblioteket, och sedan dess har det fortsatt.

Ett konkret exempel är Artemis Fowl av Eoin Colfer, som jag lånade och läste två-tre gånger på biblioteket innan jag köpte ett eget ex av boken.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

36 svar på Bokbloggsjerka: Köpa böcker du har lånat?

  1. Mia Eggimann skriver:

    Det är väl en serie, läste precis om böckerna på Bokus där de har vårrea, då kanske man ska köpa sig några när det är så billigt.
    Mia

  2. Lottens Bokblogg skriver:

    Det hela bygger ju på att man kan tänka sig att läsa om favoritböcker och det gör jag sällan. Eller att någon annan i familjen skulle uppskatta boken då…

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag läser gärna om böcker. Ibland kanske inte hela, utan bitar av. Jag satt faktiskt häromkvällen och bläddrade i en bok jag läste för sex år sedan och läste mina favoritstycken.

  3. Monika skriver:

    På den tiden när jag lånade böcker på biblioteket så hände det några gånger att jag köpte dem senare 🙂

  4. Johanna skriver:

    Om man verkligen älskar en bok och vill läsa om är det klart att man ska köpa boken. Men jag läser sällan om, och de jag lånar är i regel sådana som jag vill läsa men inte nödvändigtvis äga 🙂

  5. Therése skriver:

    Visst bara måste man ha vissa böcker hemma?! För mig som dessutom älskar omläsningar funkar det finfint att köpa alla redan lästa böcker 🙂
    Ha en underbar fredag!

  6. jag gillar e-tidningar, klart att jag ibland har köpt en lånad bok 🙂

  7. [Anna] skriver:

    En bra bok vill man kunna läsa många gånger och delar i serier då kan man inte bara ha några utan man vill ha hela serien 🙂

  8. Ugglanoboken skriver:

    Intressant att det var så ditt bokköpande började! Jag brukar bara köpa sånt jag inte redan har läst, men nuförtiden köper jag inte så mycket alls faktiskt. Bibliotek är bra!

  9. Sanna skriver:

    Jag gillar också att läsa om böcker men ofta spanar jag in de som verkar som ”ägande-material” först och köper dem direkt utan att låna på bibblan först. Och böcker jag tror mig veta att jag inte behöver ha dem hemma lånar jag. Fast det är inte alltid det funkar som jag hade tänkt…

  10. Anna A skriver:

    Riktigt så har jag inte varit men kan förstå impulsen. Om jag läst en bok och gillat som jag inte har så brukar jag önska mig den eller försöka köpa när det är rea eller secondhand på något sätt.

  11. Helen skriver:

    Jag håller med dig, vissa böcker måste man bara ha hemma även om man läst dem tidigare. Jag gillar att läsa om, ibland bara enstaka stycken i en favoritbok och ibland hela boken. Och vissa böcker förtjänar en plats i ens egna hylla med.

  12. Ewa K skriver:

    När jag köper böcker som jag tidigare har lånat handlar det nästan alltid om fackböcker av något slag.

  13. Ja vissa böcker behöver man ha hemma 🙂

  14. bloggbohemen skriver:

    Jag tycker det känns så onödigt att köpa en bok jag redan läst eftersom jag aldrig läser om böcker.

  15. Lena skriver:

    Jag vet inte om jag en enda gång köpt någon bok som jag redan läst. Känns lite onödigt eftersom jag nästan aldrig läser om böcker.

  16. Freja skriver:

    Jag varken läser e-böcker eller lånar särskilt många böcker, så den här jerkkan innebär ett rotande i mitt förflutna för mig…

  17. Boklysten skriver:

    Det var länge sen jag lånade någon bok på bibliotek.

  18. Oj, vi är helt olika… 🙂 Men låter som att jag får ta och kolla upp Artemis Fowl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.