Bokenkät

Då fredagsnöjet går bort idag i och med att Annikas dator strular (nu håller vi tummarna för att den snart är på benen igen!), så plockade jag fram denna enkät.

1. Vilka författare köper du alltid i inbundet (dvs, snabbt efter boken kommit ut)?

Jag kan bara komma på två: Maggie Stiefvater och J. K. Rowling. Däremot tror jag nu att Rowling förpassas till ”jag väntar på pocketen”-kategorin, tyvärr.

2. Vilka författare har du flest böcker av i bokhyllan?

Jag har en överlägsen vinnare i detta: mister Stephen King! Jag har hela trettio böcker av honom då jag läste mycket Stephen King när jag var yngre. Det sagt så står de inte på alla ställe, utan är utspridda på cirka fyra hyllor.

På andra plats kommer nog Anne Rice med sjutton böcker. På delad tredje plats kommer nog Val McDermid och Haruki Murakami med tolv böcker vardera.

3. Vilken var den senaste boken någon tipsade dig om, och vad tyckte du om tipset? Var blev du tipsad, om det var en blogg?

Den senaste boken som jag blivit tipsad om som jag har läst ut var Konsten att vara kvinna av Caitlin Moran. Jag är varken imponerad eller besviken. Jag håller med en kompis om att det känns som om boken vore skriven av två helt olika personer.

Just nu läser jag ju Tidsresenärens hustru av Audrey Niffenegger och det är ett tips jag har fått från en blogg. Dessvärre kommer jag inte ihåg vilken. Det kanske var flera. Jag tycker väldigt mycket om författarens sätt att skriva, men börjar bli lite avigt inställd till den manliga huvudpersonen.

4. Vilken var den senaste boken du gav bort? Mottagande?

De senaste böckerna jag gav bort var nog på julafton, då jag gav min pappa en bok om Sparta, uppföljaren på Lucy Dillons första till min mormor och Bärnstensharen till min morfar. Pappa var halvt okontaktbar efter att ha fått boken, så jag tror att han tyckte att den var väldigt intressant, och mina morföräldrar verkade båda gilla böckerna jag gav dem.

5. Har du några biblioteksreservationer just nu?

Nej. Jag har inte lånat på bibliotek på över ett år och sist jag lånade var på universitetsbiblioteket.

6. Vilken bok/böcker läser du just nu?

Just nu läser jag Tidsresenärens hustru, som sagt, och det är en av böckerna i min boktolva. Därtill läser jag Dynamik i arbetsgrupper av Kjell Granström för skolan och Kretsen av Maggie Stiefvater.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 svar på Bokenkät

 1. Lottens Bokblogg skriver:

  Den enkäten kopierar jag för framtida bruk;-)

 2. Monika skriver:

  Enkäter är fantastiska att ta till när man inte vet vad man ska skriva, som en sådan här dag när det inte är någon jerka 🙂

 3. Nilmas Bokhylla skriver:

  Jadu, det ska bli intressant vad för typ genre Rowling väljer nästa gång!

 4. Lena skriver:

  Den enkäten skall jag ta och göra i helgen!

 5. Bokdamen skriver:

  Bra enkät att ha och ta till, tar en kopia 🙂

 6. Pingback: Bokenkät | bokdamenblog

 7. Pingback: Ärligt snodd bokenkät | Lottens Bokblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.