En smakebit på söndag: Snö och aska

En smakebit på søndag

Varje söndag delar vi med oss av ett stycke från boken vi håller på att läsa just nu. Detta på initiativ av Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Enda regeln är att spoilers undanbedes.

Just nu slalomläser jag för fulla muggar, och ska faktiskt börja på en tredje bok under dagen (ett recensionsexemplar.) Men jag har inte hunnit börja på den, så jag tar en smakbit från tegelstenen som jag började läsa därför att jag var trött på hur mina oskrivna recensioner växer i antal: Snö och aska av Diana Gabaldon. Sjätte delen i Outlander-serien. Eftersom det är ganska långt in i serien och de är skapligt sammanhängande, väljer jag att inte skriva något om handlingen. Däremot kan jag säga att jag tycker det är kul att återse Jamie och Claire.

Smakbiten kommer från sidan 15:

Bildkälla: Goodreads.

Han teg. Antingen var han döende eller också var han det inte. Om han var det, var han utom hjälp. Om han inte var det. behövde han ingen.

Ja, det förstås, jag bad ju om det, tänkte han och återupptog därmed sitt samtal med Gud, lika lugn som om han fortfarande låg på tulpanträdets stam och tittade upp i himladjupen. Ett tecken, sa jag. Fast jag väntade mig inte att Du skulle vara så snabb med att leverera det.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

36 svar på En smakebit på söndag: Snö och aska

 1. Monika skriver:

  Det återstår att se om jag fortsätter med den här serien och i så fall hur långt jag kommer 🙂 Tack för smakbiten!

 2. En serie som jag är lite nyfiken på. Tack för smakebiten.

 3. Ewelina skriver:

  Jag vill verkligen läsa serien och tegelstenar brukar tilltala mig för det mesta. Och så vill jag se tv-serien, men det kan jag ju inte göra förrän jag läst böckerna 🙂 Tack för smakbiten och ha en fin söndag!

 4. Maddes bokblogg skriver:

  Har inte läst den här serien men vet att många älskar den. Trevlig söndag!

 5. Jeg har sett de første episodene av serien. Og fikk det så for meg at jeg må lese bøkene først. Takk for påminnelsen! Det er så fint med tøffe og sammensatte damer i fantasysjangeren.
  Nyt søndagen!

 6. Eva Trillian skriver:

  En mastodont-serie jag försöker att inte bli nyfiken på då det skulle resultera i att jag bara läste den ett tag 😉 Och det finns ju så mycket mer!
  Tack för smakbiten!

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag fastnade i serien först och läste nästan uteslutande Gabaldon ett tag. Åtminstone kändes det som det 🙂 Nu har det gått ett par månader sedan jag läste femte boken så jag tänkte att det var dags att ta itu med den här.

 7. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har aldrig läst något av Gabaldon. tack för smakbiten!

 8. Åslaug skriver:

  Leser sjelden serier. Liker å ha nye forfattere og nye bøker av ulik type. Akkurat nå leser jeg krim, i morgen kanskje en kjærlighetsroman. Hver sin smak! Ha en fin søndag!

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag… ser inte hur att läsa serier skulle förhindra det på något sätt? Jag läser ganska mycket serier, men också blandat ur en massa genrer och nya författare. Alla är ju olika, men jag kan inte se hur bokserier skulle stå i vägen för att blanda genrer och göra nya bekantskaper.

 9. Åsa skriver:

  Har inte läst något av författaren, men läst mycket om just den här bokserien. Tack för smakbit!

 10. Anna A skriver:

  Måste fortsätta att läsa den här serien, har fortfarande bara läst den första. Förhoppningsvis är jag ute ur min lässvacka nu och kan komma igång med lite mer läsande. Tack för smakbiten!

 11. Lena skriver:

  Vill så gärna läsa den här serien. Tack för smakbiten.

 12. astridterese skriver:

  Jeg har begynt å høre Under jegermånen som lydbok. Men boken er så tykk at lydboken er delt inn i fem deler. Det gjør den også noe krevende å komme gjennom 🙂 Ønsker deg en fin søndagskveld!

 13. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten. Jag har ju tänkt prova del 1 i år i alla fall 😉

 14. Boklysten skriver:

  Läste några av de första delarna men tröttnade. Tack för smakbiten!

 15. Anita Ness skriver:

  Ønsker å lese denne serien en dag… Takk for smakebiten.:)

 16. Bokdamen skriver:

  Tack för smakbiten! Är nyfiken på författaren och serien som jag hört mycket om och tänkte testa första boken och se om jag blir beroende. 😉

 17. Lene skriver:

  Takk for smakebiten!

 18. Ingen dum anledning att läsa tegelstenar, kanske borde göra samma, postar fortfarande böcker från januariläsningen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.