En smakebit på søndag: Tidsparadoxen

En smakebit på søndag

Varje söndag delar vi med oss av ett stycke från boken vi håller på att läsa just nu. Detta på initiativ av Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten. Enda regeln är att spoilers undanbedes.

Just nu håller jag på med Tidsparadoxen, som är den sjätte delen i Eoin Colfers serie om underbarnet Artemis Fowl. Jag har älskat serien sedan jag var tio-elva år och även om jag kanske börjar bli lite ”för stor” för den, så tycker jag väldigt mycket om böckerna. Det är gott om humor i dem!

Tidsparadoxen ställs Artemis Fowl mot sin värsta fiende någonsin: sig själv. Hans mamma är döende i en mystisk vättesjukdom och det enda som kan rädda henne är att resa tillbaka i tiden för att hitta botemedlet. Löjtnant Holly Short följer som vanligt med honom och tillsammans måste de komma underfund med hur de ska besegra en yngre Artemis Fowl…

Smakbiten är från sidan 112:

TidsparadoxenOnda aningar fick det att sticka Mulchs skäggstrån, och han skäggstrån hade sällan fel. Som hans mormor brukade säga: Lita på stråna, Mulch. Lita på stråna. Den här människan var farlig, och Mulch hade tillräckligt mycket bekymmer som det var.

”Okej”, sade han motvilligt. ”En tjänst till. Men sedan är det bäst att du har en häpnadsväckande massa guld till mig.”

”Det har jag. Var inte rädd, min stinkande vän.”

Dvärgen blev djupt förorättad. ”Kalla mig inte vän. Säg. Bara. Vad.Du. Vill. Ha. Gjort.”

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 svar på En smakebit på søndag: Tidsparadoxen

  1. Anette skriver:

    Man blir aldri for stor for sine favoritter 😉 Flott smakebit 🙂

  2. Monika skriver:

    Jag är egentligen lite sugen på de här böckerna, men efter att ha läst Colfers fortsättning på Liftarens guide till galaxen så blev jag lite tveksam. Den var verkligen inte bra.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag har inte läst den boken och har ju inte någon relation till Liftarens guide till galaxen på det sätt som du har, men det kan kanske vara värt att ge Artemis Fowl-böckerna en chans? De är riktade till lite yngre tonår men har en god dos humor och en väldigt intressant världsuppbyggnad.

  3. Beathe skriver:

    Tusen takk for fin smakebit:)

  4. Lena skriver:

    Jag läste den första boken om Artemis Fowl, sedan har det tyvärr inte blivit fler. Borde kanske läsa vidare.

  5. Kajsa skriver:

    Tack för smakbiten!

  6. Sara Pepparkaka skriver:

    Jag tror bestämt att den äldre sonen får testa de här böckerna. Tack för tipset!

  7. Pia skriver:

    Disse bøkene frister ikke meg, men etter å ha jobbet som bibliotekar på en ungdomsskole ett år, skjønte jeg at det var veldig populære bøker blant ungdommene. Og som norsklærer burde jeg kanskje i det minste ha lest en av dem? Takk for smakebiten 🙂

    Ønsker deg en fortsatt glad siste rest av påsken!
    Pia

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag tycker det är en väldigt rolig serie och jag kan förstå att böckerna är väldigt populära, även om jag inte upplevde att de var det när jag var barn. Då var det Harry Potter för hela slanten.

      Tack detsamma!

  8. Man blir aldri for gammel til en god historie! Jeg nærmer meg tretti år og har først i de senere årene oppdaget hvor mange gode ungdomsbøker som finnes der ute!

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Jag läser också mycket ungdomsböcker 🙂 Vad jag menade är att det känns som om jag på sätt och vis har vuxit ifrån de här böckerna. Min humor överensstämmer bara delvis med bokens och så vidare. På så sätt har jag blivit lite ”för stor”, även om jag fortfarande tycker väldigt mycket om serien.

  9. Jeg glemmer jo helt å takke for smakebiten, så opptatt var jeg av å forsvare din og min rett til å lese hva vi vil uavhengig av alder 😉

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Varsågod 🙂 Jovisst är det så. Det är ju dumt att säga att vuxenböcker enbart är för vuxna och likaså att ungdomsböcker bara skulle vara för ungdomar. Det ska vara fritt fram att läsa vad man vill 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.