En tv-serie som riktigt kan skrämma mig

nämn en tv-serieDå har jag nått fram till den sista punkten på denna ”utmaning” och denna rör den tv-serie som kan skrämma mig mest.

Supernatural är ett ganska givet svar. Vissa avsnitt är väldigt obehaglig och jag vill kanske särskilt nämna 1×19 Provenance, som var det första avsnittet jag såg och som skrämde mig till den grad att jag inte kunde sova efteråt. Ett annat avsnitt som är väldigt annorlunda, men minst lika skrämmande, är 1×15 The Benders. Främst för att det är inspirerat av verkliga händelser.

Även Arkiv X tål att nämnas. När jag köpte första säsongen, slukade jag avsnitten i snabb följd med mardrömmar som konsekvenser. Ett avsnitt som riktigt skrämde mig var 1×7 Ice, som kändes riktigt klaustrofobiskt. Det efterföljande avsnittet Space skrämde också upp mig ordentligt.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på En tv-serie som riktigt kan skrämma mig

 1. Lena skriver:

  Började se första avsnittet av Supernatural. Det räckte för att jag skulle bestämma att inte se mer. Antagligen för skrämmande serie för mig. Maken däremot gillar den. Arkiv X har jag inte sett alla säsonger, men den klarade jag av förr i tiden.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag tycker att Arkiv X och Supernatural är relativt lika varandra i skrämselnivå. I de första säsongerna av Supernatural är det väldigt många som arbetade med Arkiv X som också arbetade med Supernatural, vilket gjorde att de hade en ganska lik ton.

 2. Anna A skriver:

  Tycker fortfarande att Bloody Mary avsnittet är riktigt läskigt. Annars finns det nog serier som skrämmer mig mer idag än vad SPN gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.