Jag har försökt komma på ett fyndigt sätt att säga ”ytterligare en enkät”

Nu har jag snott en enkät från Monika igen.

Vad läser du just nu?

Just nu läser jag Ru av Kim Thúy, som är min huvudbok. Vid sidan av läser jag Den unge Törless förvillelser av Robert Musil.

Vad kommer du att läsa härnäst?

Jag tror att jag ska läsa Uglies av Scott Westerfield härnäst. Eller Jag ringer mina bröder av Jonas Hassen Khemiri. Jag har inte bestämt mig helt och hållet ännu.

En bok du sparat till ett speciellt tillfälle?

Eftersom det blir mycket facklitteratur i skolan brukar det bli så att den facklitteratur som jag har köpt på mig för nöjes skull inte blir läst under terminerna. I sommar tänkte jag att jag skulle läsa Hatet av Maria Sveland; Komma ut: Berättelser från garderoben av Anders Öhrman; antologin F-ordet och Främling, vad döljer du för mig? av Marcus Priftis.

Den senaste boken du gav upp?

Den senaste boken som jag gav upp var Canada av Richard Ford. Den passade inte mig just då, så istället för att pina mig igenom den tänkte jag att jag skulle läsa den vid ett senare tillfälle när den känns mer rätt.

Den första boken du läste på engelska?

Jag kommer faktiskt inte ihåg. En av de första jag försökte med var Harry Potter and the Order of the Phoenix, men jag tog mig inte riktigt igenom den vid det tillfället. Det var sista året på mellanstadiet, men när jag började högstadiet hade jag inga problem alls med att läsa engelska böcker. En av de första jag kan ha läst är nog Stone Cold av Robert Swindells.

Den senaste boken du läste på svenska?

Den senaste boken jag läste på svenska var Vi kom över havet av Julie Otsuka.

Kan du citera några dikter?

Jo, jag kan citera en del dikter utantill. Bland annat Alone av Edgar Allen Poe, som är en av mina favoritdikter någonsin.

Hur hittar du tiden att läsa så mycket som du gör?

Jag pendlar mycket och har turen att jag inte alls blir åksjuk, så jag brukar läsa under dessa långa sträckor. Eftersom jag är student har jag också mer möjlighet att strukturera upp mina dagar och då brukar jag läsa under de raster jag tar. Likaså läser jag gärna under lunchen.

Vilka nya boksläpp ser du mest fram emot den här våren?

Det mesta jag har varit intresserad av har redan släppts, men en av dem jag är mest sugen på är Jung Changs Den sista kejsarinnan av Kina. Kejsarinnan Cixi är en väldigt intressant historisk figur och jag gillade Anchee Mins böcker om henne. Tror dock att Jung Chang är en vassare skribent så det ska bli spännande att jämföra dem båda.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Jag har försökt komma på ett fyndigt sätt att säga ”ytterligare en enkät”

  1. Monika skriver:

    Jag tror knappt jag läst en enda faktabok sedan jag slutade plugga, det kan bero på att de faktaböcker jag skulle vara intresserad av (programmeringsböcker) är inte direkt sådana som man läser från pärm till pärm 🙂

  2. Lottens Bokblogg skriver:

    Den här har jag också ”sparat” 🙂
    Jag ska läsa Vilda Svanar i april, och sen får jag se om det lockar till mer läsning av henne…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.