Enkät

Jag har haft den här enkäten i min utkast mapp under en längre tid och jag minns inte var jag har fått tag på den ifrån.

Senast köpta inbundna bok: De senaste inbundna böcker jag köpte var Orlando av Virginia Woolf och Den unge Törless förvillelser av Robert Musil.

Senast köpta pocketbok: De senaste pocketböcker jag köpte var The Color Purple av Alice Walker samt två böcker av Gail Carriger, Heartless och Timeless.

Favoritgenre: Spekulativ fiktion (som täcker väldigt mycket). Det är lite av en cop-out för att slippa bestämma mig 😉

Favoritbokhandel: Jag är väldigt förtjust i Akademibokhandeln inne i centrum där jag bor. Trevlig personal och ett lagom trevligt sortiment. De har inte allt jag vill ha, men de har ändå mycket.

Favoritbibliotek: Kan inte påstå att jag har något. Jag är inte en alltför frekvent besökare av bibliotek.

Favoritplats att läsa (i hemmet): Min säng. Med ett gäng kuddar runt omkring mig och min Union Jack-pläd över knäet.

Favoritplats att läsa (utanför hemmet): På bussen. Det är skönt att ha lite restid till och från universitetet eftersom det innebär att jag kan läsa en hel del.

Fem författare du alltid köper i inbundet format: Alltid och alltid, men Maggie Stiefvater brukar kunna vara en. Annars brukar ju folk säga att de köper inbundet därför att de måste ha tag i boken så snart som möjligt. I de fallen brukar jag oftast köpa böckerna på engelska, eftersom det är vanligast att de är på det språket, och då brukar ju pocketformatet komma ungefär samtidigt som det inbundna.

Bästa lässnackset: Jag är väldigt svag för choklad, även om det gäller att vara försiktig så att det inte hamnar i boken.

Bästa läsdrycken: Cola, kaffe eller te.

Bästa bakgrundsljudet vid läsning: Jag brukar försöka undvika att ha bakgrundsljud medan jag läser. Det är om jag kan hitta någon musik som stämmer in på boken och som inte stjäl alltför mycket uppmärksamhet.

När på dygnet läser du helst? Morgon och kväll. Dessutom brukar jag läsa en liten stund på lunchen om jag inte har sällskap.

Bästa bakfylleläsningen: Jag har faktiskt aldrig varit bakfull (dricker inte alkohol), så jag vet inte vad som skulle vara min bästa bakfylleläsning. Kanske romance från Harlequin.

Bästa kollektivtrafikläsningen: Jag brukar läsa allt möjligt på bussen, bara det går ned i min väska och inte väger alltför mycket.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Enkät

  1. Lottens Bokblogg skriver:

    Enkäter är aldrig fel 🙂
    Choklad är min last och det går lite dåligt ihop med att läsa böcker…;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.