Enkät: Höst, höst, höst

Den här enkäten hittade jag först inne hos Fiktiviteter, och strax därefter inne hos Lotten. Med tanke på det ständigt regnet denna vecka och att jag nu sitter med näsan djupt begraven i metodböckerna, så känns det verkligen som höst.

Min första känsla när jag sonderat höstutgivningen: Jävlar, vad mycket bra som kommer nu i höst!

Jag längtar särskilt efter: Det finns en hel del jag längtar efter. Tre av mina favoritförfattare – Anne Rice, Sarah Waters och Maggie Stiefvater – släpper nytt på engelska nu i höst. På svenska längtar jag efter Rävsång av Christin Ljungqvist och översättningen av David Levithans Världens viktigaste kyss.

Jag blev förvånad över: Att jag inte hade hört att uppföljaren till Laini Taylors Mörk ängel kommer nu i september. Den heter Blod och stjärnstoft och jag ser fram emot att läsa den.

Jag är nyfiken påOuttalat av Sarah Rees Brennan.

Som jag har väntat på den här fortsättningen: The Prince Lestat av Anne Rice, även om jag inte hade en aning om att den skulle komma. Det går aldrig att få för mycket av Vampyrkrönikan.

En debutant som låter spännande: Anna Hedlin har skrivit en bok som utspelar sig under Tudor-renässansen med en underbar titel, Den som vill ha hare till frukost måste jaga om natten.

Detta är ingen debutant men jag blir nyfiken på den här ändåMiriam om natten av Maria Nygren. Thrillers brukar inte vara något för mig, men den här lät spännande.

Jag blev själv förvånad men jag blev inte alls sugen på att läsa: Simona Ahrnstedts nya, En enda natt. Förlåt, Simona! Jag är bara inte på humör för contemporary romance just nu.

Jag hänger på locket till brevlådan när denna bok kommerThe Paying Guests av Sarah Waters. Det har gått fem år sedan hon sist kom med ny bok.

Jo jag vet att denna bok inte är med i höstutgivningen, men till hösten ska jag banne mig äntligen läsa: Det står mellan Stenhjärtat av Katarina Wennstam, som jag fick i julklapp förra året, eller Främling, vad döljer du för mig? av Marcus Priftis, som jag tog med på semestern men aldrig hann läsa.

Höstmotto: I läsning finns livet. Med andra ord, jag tror inte jag kommer göra mycket annat än att läsa i höst.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

7 svar på Enkät: Höst, höst, höst

  1. Lottens Bokblogg skriver:

    Kul att läsa dina svar. Det var en del jag inte noterat!

  2. Johanna skriver:

    Sarah Rees Brennan är jag också nyfiken på. Läs Stenhjärtat vet jag, det är en ruggig bok men inte alls någon vanlig polisregister 🙂

  3. Helen skriver:

    Laini Taylors bok hade jag också missat! Märkligt då jag verkligen gillade den första boken. Härligt är det ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.