Från A till Ö: Bokstäverna X-Å

Då jag hade så få böcker som började på någon av dessa bokstäver, kombinerade jag.

xxxHolicxxxHolic av CLAMP
Watanuki är en högstadieelev som hemsöks av spöken och andar. När han kommer till en butik som uppfyller önskningar ger han sig i kast med den mystiska innehavaren Yuko som ska hjälpa honom få sin högsta önskan bli uppfylld: att slippa hemsökas. Jag tycker mycket om den här mangan, även om jag inte förstår hälften av alla crossovers som sker då jag inte är CLAMP:s största fan. Den är lite lagom konstig, lite lagom otäck ibland, och jag ska försöka få tag på de sista åtta böckerna så småningom.

The X-Files Book of the Unexplained, volume 1The X-Files Book of the Unexplained, volume 1 av Jane Goldman
En väldigt udda bok om de fenomen som förekommer i Arkiv X och på vilka sätt de har förekommit i ”verkligheten”. Spännande läsning och jag älskar den lite kittlande tanken på att det kanske finns övernaturligt ute. Däremot kunde de ha skippat avsnitten om ufon för min del. Det är något jag tycker är ganska ointressant.

YatzyYatzy av Harald Rosenløw Eeg
Daggi kommer till ett nytt fosterhem och förväntar sig att mötas av misstänksamhet och motstånd. Istället välkomnas han och får en videokamera för att göra en film. Han möter Gloria, som drömmer om ett annat liv, och sin nya fosterbror Gustav, som avgudar honom. Köpt under någon semester är det här en finstämd, lite mörkare, ungdomsbok som jag och min syster har enats om är väldigt bra. Jag har läst den ett antal gånger.

Återstoden av dagenÅterstoden av dagen av Kazuo Ishiguro
Jag har tyckt om de senare av Ishiguros böcker som jag har läst (Nocturnes och Never Let Me Go), men Återstoden av dagen var inte en bok jag fastnade för. Den handlar om Stevens, en äkta engelsk butler, som ser tillbaka på sina dagar som hängiven anställd till en lord Darling under en färd för att träffa en kvinna från det förflutna. Jag har svårt att känna sympati för Stevens på slutet när han kommer på att han har låtit kärleken glida honom ur händerna. Jag tyckte den var välskriven, men tråkig.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.