Happy Bookaholic

Jag hittade den här hos How hollow heart and full för ett tag sedan (januari, tror jag) och skulle fylla i den, men då jag är lite dålig på enkäter så har den bara varit halvfärdig ett tag.

1. Vad älskar du med att köpa nya böcker?
Oh, mycket. Att leta i bokaffärernas hyllor. Chansen att upptäcka en ny värld. Första känslan av att läsa en riktigt bra bok för första gången, en sådan som du gärna skulle läsa om.

2. Hur ofta köper du nya böcker?
Eftersom jag köper mycket begagnat och då ofta för fem till tio kronor styck, har jag dessvärre en tendens att köpa ett tiotal böcker per månad. Det är lite därför jag försöker mig på ett köpstopp under 2013, även om det går lite sisådär. Även om man räknar de böcker som enbart har kommit in legitimt i enlighet med köpstoppet, så har det kommit in åtta nya böcker i hyllorna under januari.

3. Fysisk bokaffär eller bokhandlar online – vad föredrar du?
Fysiska bokhandlar har den fördelen att jag kan bläddra i böcker och känna på dem för att se om de är något för mig. Dessvärre ligger de nästan konsekvent 100 kronor över priset hos onlinebokhandlarna, vilket gör att jag som inte har så stor plånbok mest handlar online.

4. Har du någon favoritbokaffär?
Jag gillar Akademibokhandeln i centrum där jag bor (jag har inte handlat i den andra, men de är säkert mycket trevliga där också). Personalen är verkligen urmysiga och kunniga så jag känner mig alltid välkommen när jag ska dit.

5. Brukar du förbeställa böcker?
Om det går och om boken är en som jag väldigt gärna vill ha, ja. Däremot har jag svårt att se poängen om jag blir tvungen att vänta tills en vecka efter att den har släppts ändå, vilket har hänt ett par gånger. Ska jag förbeställa ska den vara i brevlådan dagen som den kommer ut. Punkt slut.

6. Har du en månadsbudget för bokinköp som du inte får överskrida?
Ja. På sätt och vis. Dock överskrider jag den jämt, så det räknas nog inte.

7. Bokköpsstopp – är det något för dig?
Just nu försöker jag och det har väl gått lite sisådär. Mest bra, även om jag har trillat dit ibland. Nu är det ju rea och då får jag handla, vilket jag tyvärr utnyttjat till max.

8. Hur stor är din bokönskelista?
Jag har ärligt talat ingen färdig lista. Jag har en lista med tips på böcker som jag har fått av andra bokbloggare och jag har närmre åttio böcker märkta som ’to read’ på Goodreads. Det på Goodreads är dock en salig blandning av sådant jag vill läsa men inte önskar äga, sådant jag har i bokhyllan men inte har hunnit läsa och sådan som bara verkar intressant.

9. Vilka tre böcker (från din önskelista eller förbeställningslista) vill du äga NU?
De tre jag vill äga nu är:

  1. Delirium av Lauren Oliver då jag är vansinnigt nyfiken på den här boken. Hoppas, hoppas, hoppas att jag får den i födelsedagspresent!
  2. Även Struck By Lightning av Chris Colfer skulle jag vilja ha nu. Visserligen har jag nästan helt och hållet övergivit Glee, men jag är inte redo att överge Colfer.
  3. Exit to Eden av Anne Rampling (pseudonym för Anne Rice). Jag har läst en del av hennes erotiska litteratur tidigare, men har haft väldigt blandade känslor för dem. Dock är jag väldigt nyfiken på hur den här är, så ja, jag vill ha den nu på stört.

10. Vem taggar du?
Jag taggar allt och alla som vill.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Happy Bookaholic

  1. Jag kör på samma grej på Goodreads. Jag har en wishlist med böcker som jag vill läsa och äga, böcker som jag inte nödvändigtvis vill äga men läsa och även intressanta böcker som egentligen är utanför min bekvämlighetskrets..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.