Here we go again: Bokrea!

Det är bokreatider. I vanlig ordning betyder det bläddrande i kataloger, listor och beräkningar. Förstås, även lite förhandsbeställningar.

Adlibris

IMG_20160210_110536 Ett ganska tydligt tema, inte sant? Zombier har aldrig varit riktigt min grej så det här är lite nervöst, men jag blev så sugen.

  • Världskrig Z av Max Brooks har jag fingrat på i flera år nu, så det känns som om det kanske är dags att göra slag i saken.
  • Den mörka staden av Carrie Ryan kändes det som om bokhandlarna hade tjuvkollat på min önskelista när de lade in den på rean. Hon medverkade i Enthralled med en novell som utspelade sig i samma värld som denna och jag kände direkt att det här vill jag läsa mer av. Så hur skulle jag kunna motstå hela trilogin på rea?
  • De vassa tändernas skog av Carrie Ryan. Se ovan.
  • De dödas strand av Carrie Ryan. Se ovan.

Den uppmärksamma läsaren har nog sett att jag ovan hoppade över en titel. Tyvärr fick jag snabbt ett mejl om att  MaddAddam av Margaret Atwood var tillfälligt slut och därför inte skulle skickas alls. Något som kanske hade varit lättare att svälja om rean faktiskt var igång…

Men då var jag ju tvungen att ersätta den. Eller hur? Konstigt hur det blev två ersättare…

IMG_20160212_092120

  • Bokklubben vid livets slut av Will Schwalbe fick slinka med för den fria fraktens skull. Och för att jag har velat läsa den sedan den kom ut. Frågan är om jag klarar av att läsa en bok där mamman är svårt sjuk i cancer…
  • Dränkt av Frida Andersson Johansson lyckades jag missa vid min första genomtitt. Men eftersom jag är så fruktansvärt nyfiken på den kunde jag inte låta den vara.

Bokus

IMG_20160210_120020

Det här kändes länge som den svagare och lite tveksamma beställningen, men efter ett par dagar börjar jag känna mig alltmer säker på att det blir bra.

  • The Arrivals av Melissa Marr är hennes andra bok för vuxna. Hon är lite ojämn, men jag gillade Graveminder och det låter som om den här ligger närmre den i stuket än hennes ungdomsböcker.
  • Du vet var jag finns av Rachel Cohn låter väldigt intressant. Fast rådande konsensus tycks vara att den är tråkig så vi får väl se vad jag tycker…
  • De odödligas hunger av Julie Kagawa är andra delen i en trilogi där jag läste första boken förra året. I lördags stod jag i bokhandeln och fingrade på tredje med insikten att visst vill jag läsa klart den här, varför tvekar jag ens…
  • Grejen med verb av Sara Löwenstam kastade jag mig över. Jag har velat ha den så länge att jag blev själaglad att se den på rean. Lustigt när en bok om grammatik får en att jubla…
  • Made For You av Melissa Marr har en spännande intrig.

Hur går det för dig såhär i reatider? Hittar du något?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Here we go again: Bokrea!

  1. har inte beställt något, men ska nog titta runt på plats…

  2. Monika skriver:

    I min första genomtittning hittade jag över 30 titlar. Så kunde man ju inte ha det så jag plockade bort och plockade bort, till slut blev det 13 stycken kvar. Men jag har till min stora fasa upptäckt att Adlibris lägger till titlar så vem vet vad jag kan ha missat.

  3. Lena skriver:

    Åh, Carry Ryans trilogi är så spännande.

  4. Jenny H skriver:

    Har sneglat på Carry Ryans trilogi jag också, men gillar inte riktigt omslagen och hur böckerna har sett ut så jag har tvekat och nu blev det inte dem. Ser fram emot din eventuella framtida recension – om de är värda att köpas/läsas!

    Du hann före mig med Melissa Marr. Jag har aldrig förr förbokat på bokrean men nu gjorde jag slag i saken, tänkte beställa The Arrivals, men den var (och är fortfarande) tillfälligt slut. Det blev tre andra böcker på Bokus’ rea istället. Första gången jag beställer från Bokus. De var ju billigare i år än Adlibris på mycket!

    Annars har det sammanlagt blivit 9 böcker på rean såhär långt – tre på Bokus, tre på Adlibris och tre på SF-bokhandeln.

    Jag återkommer med inlägg om mina inköp framöver.

    Har förresten läst Världskrig Z och gillade.
    Och Julie Kagawas serie har jag också läst, lättsamt, spännande och underhållande.

    Alltid lika kul med bokrean, varje år!

  5. Jag har bara förbokat en enda bok i år. Lite skillnad mot förra året! Men ska köpa en del från fysisk affär 🙂

  6. MissMagic skriver:

    Jag har inte riktigt kollat in rean än men ser fram emot att göra det. 🙂 Du har verkligen köpt härliga böcker! 🙂 Nice med zombies! Hoppas de vinner över dig. Jag älskar zombies haha. Dock mest på film ^^

  7. Freja skriver:

    Jag skulle beställa från Bokus igår och då slank det ner några reaböcker, men jag kommer inte ihåg vilka… Minnet är vare sig bra eller kort, det är obefintligt….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.