Hett i hyllan #40

hettihyllan

Denna torsdag känner jag för att gå på upptäcktsfärd i mina bokhyllor. Därför hänger jag med på Monikas Hett i hyllan. Så här beskriver hon det hela:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Idag tänkte jag skriva lite om en bok som jag redan har nämnt flera gånger på bloggen, men som jag ändå inte har fått läst. Nämligen denna:

DraksjukanStefanArvidsson1737_f

Draksjukan är skriven av religionshistorikern Stefan Arvidsson och tar sitt avstamp i myten om Sigurd Fafnesbane. Genom Tolkien, Wagner och de Vries texter analyserar han hur de har använt myter utifrån sina omständigheter i sina verk och hur vi idag skulle använda myterna. Drabbas människor av draksjuka, som Tolkien kallade girigheten, i dagens konsumtionssamhälle?

Jag såg den här på Myrorna och kände direkt att jag ville ha den, även om den kanske var lite dyr. Mamma försökte avråda mig, men jag ville inte lyssna på det örat. Sedan har boken bara blivit stående (eller snarare liggande) i hyllan utan att jag har gjort ens en ansats att läsa den.

Kanske blir det i år som jag råder bot på det? Eller är Draksjukan dömd att för evigt samla damm i min hylla?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Hett i hyllan #40

  1. önskar en bra lässtund

  2. Monika skriver:

    Det låter som en bok som man ska läsa när man mår bra och när allt annat är OK i ens liv. Verkar lite tung 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.