Hundlekar av Mary Ray och Justine Harding

Författare: Mary Ray och Justine Harding
Originaltitel: Dog Tricks
Översättare: Kate Kalmström och Sigge Kalmström
Förlag: B. Wahlströms (2006)
Antal sidor: 127 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

För att inte bli uttråkade behöver hundar få arbeta även med hjärnan. Det får dem att må bra. I Hundlekar delar Mary Ray och Justine Harding med sig av övningar som stimulerar din hund, tar till vara på dess naturliga förmågor och stärker kommunikationen mellan er. Exempel på övningar är att lägga skräp i papperskorgen, göra en piruett på bakbenen, gå baklänges mellan dina ben med flera. Det finns många stimulerande trick och konster att testa på, för att se vad som passar just din hund.

Hundlekar är en bra introduktion till grundläggande lydnadsträning och hur du lär hunden olika konster. Ray och Harding bryter ned varje övning i steg som är lätta att följa. Bilderna som illustrerar boken förtydligar hur det är meningen att det ska se ut. Den lär ut tekniker för hur man ska få de resultat som eftersträvas. Det finns en hel del matnyttiga tips och tricks för att hjälpa dig och din hund nå fram till målet.

Det enda negativa med Hundlekar är att den bygger exklusivt på klickerträning. Alla tips och råd är därför utformade utifrån att du antingen redan klickertränar din hund eller vill göra det. Visserligen är det ett effektivt sätt att lära hunden en massa trick, men jag vet inte om alla hundar tycker om det. Marabo, min egen, verkar i närmast rädd för det klickande ljudet. Men vi ska fortsätta träna ett tag till.

Hundlekar är en pedagogiskt uppbyggd introduktion till grundläggande lydnads- och trickträning, som definitivt bjuder på en spännande uppsjö av konster att lära hunden.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Hundlekar av Mary Ray och Justine Harding

  1. Den här har jag också och tycker om! 🙂

  2. Pingback: Månadsrapport: April 2019 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.