Mitt skrivande: NaNoWriMo and beyond

Mitt skrivande

Antal ord: 54’761 ord

Jag skäms nästan för att erkänna, men sedan NaNoWriMo slutade har jag knappt skrivit ett skönlitterärt ord. Istället sitter jag och skriver vetenskaplig text dagarna i ända.

NaNoWriMo i år var ovanligt utmanande. Kanske berodde det på att jag valde att göra omskrivningar av ett sedan tidigare existerande manuskript, som egentligen befann sig i redigeringsfasen. Där krävs en större noggrannhet än att häva ur sig så många ord som möjligt, som kan vara en mer lämplig metod för ett första utkast. Kanske berodde det på att jag hade examinationer under NaNoWriMo, vilket jag inte brukar ha.

Det gav mig ändå en spark i baken att ta itu med de omskrivningar som jag behövde göra. Boken ser numera ut ungefär som jag hade tänkt mig från början. Den mår verkligen bra av omskrivningarna. Dessvärre har jag skrivit mig in i ett plot hole some jag måste grunna på hur jag ska ta mig ur. Ändå tror jag att det här kan bli riktigt bra.

Annars har jag i vanlig ordning skrivit recensioner. Det känns som om mina recensioner bara blir längre och längre. När jag började blogga var de kanske hundra ord vardera, sedan 200 och numera satsar jag på att de ska nå fyrahundra ord. Jag har tydligen mer att säga om böckerna ju mer tiden går.

Jag har även redigerat ett bidrag till en novelltävling, så det ska bli kul att se hur det ska gå.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i skrivande och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.