Några böcker jag ser fram emot

Som alltid, finns det en hel uppsjö med böcker att se fram emot bland den kommande utgivningen. Men det finns så klart några jag ser alldeles särskilt fram emot. Jag tänkte därför dela med mig av några av dessa titlar idag.

  • He Who Drowned the World av Shelley Parker-Chan kommer faktiskt ut redan i nästa vecka. Det är en uppföljare till en av förra årets starkaste läsupplevelser, She Who Became the Sun, som är queer retelling av den första kejsaren av Kinas resa mot makten. Jag ser så, så mycket fram emot att läsa den här.
  • Heartstopper: Volume Five av Alice Oseman har länge varit en av årets mest efterlängtade boksläpp. Först skulle den släppas i februari, sedan nu i augusti och nu har den releasedatum antingen i november eller december beroende på källa. Nu går den dessutom att förboka, så vi får hoppas att släppet faktiskt blir av.
  • The Future av Naomi Alderman släpps den 7 november. Hennes debutroman The Power är en sådan bok som jag nog aldrig kommer att glömma bort. Jag hoppas att den här ska vara lika tankeprovocerande och kittlande som debuten var.

Har du någon bok som kommer ut i höst/vinter som du ser särskilt mycket fram emot?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.