Nytillskott i april 2020

I början av april var jag iväg och hämtade ut ett litet paket:

Av någon anledning hamnar paket från Novellix alltid på så märkliga utlämningsställen, så jag fick mig en promenad innan jag kunde hämta mitt paket med påsknoveller. De lästes under påskhelgen tillsammans med chokladpralinerna som följde med. Mysiga noveller, chokladen fick mindre godkänt. Det var bara en jag tyckte var riktigt god.

Sedan upptäckte mamma att hon hade råkat köpa två ex av samma bok, på olika bokreor. Så hon gav den ena till mig:

Även om jag nog inte skulle ha valt ut den själv, så låter faktiskt Ta ställning för ett meningsfullt liv riktigt intressant. Den har tydligen en filosofisk grund och jag gillar ju filosofi.

Sedan kom det ytterligare ett paket från Novellix – i postboxen denna gång, lyckligtvis:

Klimatasken är säkerligen spännande, men jag måste erkänna att jag blev ganska besviken när jag öppnade paketet. Jag hade nämligen sett fram emot fyra nya noveller. Men bara jag får smälta det så kommer jag nog hugga in med spänning på den.

Sedan dök det upp en överraskning i postboxen:

Rabén & Sjögren skickade andra delen i Drakberidartrilogin, Striden, som jag förstås nästan omedelbart satte tänderna i. Förhoppningsvis kommer recensionen i veckan.

Sedan frågade min mamma mig hur Bokbörsen fungerar, vilket ledde till att jag förstås gick in där och råkade hitta böcker:

De här var i otroligt fint skick; nästan som att köpa nytt. Jag börjar närma mig slutet av de böcker som jag har läst tidigare i Deverry-serien, så det börjar bli dags att köpa de delar jag inte har läst tidigare. Här hittade jag The Red Wyvern och The Black Raven, som är del nio och tio. Sedan hittade jag också Czentes Omega av Anna Jakobsson Lund.

Sedan har hunden varit hos frisören i april, vilket innebar att jag gick in på Myrorna medan jag väntade. Vilket kanske inte är en sådär strålande idé för min plånbok eller mina bokhyllor:

Jag hittade sex böcker därinne: Eld av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren; Nyckeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren; Kärlek på öppet hav av Samantha Olofsdotter; Mordet på Orientexpressen av Agatha Christie; Antique Bakery 1 av Fumi Yoshinaga (jag missade att det här var del ett i en serie); samt Lila hibiskus av Chimamanda Ngozi Adichie.

I maj har jag tänkt att göra en enda bokbeställning. Dessvärre fick jag meddelande om att en av böckerna var definitivt slut hos leverantören, så jag letade mig in på Bokbörsen igen:

Days of Blood and Fire var inte i lika fint skick som mina andra fynd från Bokbörsen, men den är ändå i hyfsat skick. Det är del sju i serien om Deverry.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Nytillskott i april 2020

  1. Robert W skriver:

    Bara att grotta in sig i karantän med en filt över sig och läsa alltså 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.