Odla i krukor av Andi Clevely

Omslagsbild Odla i krukor av Andi Clevely

Författare: Andi Clevely
Originaltitel: Plants in Pots
Översättare: Ulla-Märta Westerstål
Förlag: Forum (2008)
Antal sidor: 104 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Att odla i krukor innebär oanade möjligheter för att få en prunkande balkong, uteplats eller trädgård. Krukodlade växter tillför något extra i form av utsökta blickfång. Eftersom de är portabla, är det lätt att flytta bak de krukor där skönheten har falnat eller för vinterförvaring. I krukor kan du odla allt från exotiska citrusträd och fikonbuskar till lite mer vardagliga växter som fuchsia och praktsalvia. Det går även alldeles utmärkt att odla ätbara växter som sparris och kronärtskocka eller mer vardagsgrönt som kryddörter i krukor av de olika slag. Odla i krukor innehåller spännande designidéer, tips om val av växter och krukor och förstås många goda råd om det jordnära arbetet.

Odla i krukor var en av de många böcker jag tog med mig hem när vi tömde morfars hus. Det är en underbart inspirerande och engagerande bok kring hur du lyckas med krukodling. Under tiden jag läser riktigt kliar det i fingrarna efter att få sätta igång och plantera, vilket är svårt när det är mars. Istället får jag ägna mig åt planering och drömmar om hur balkongen kommer att se ut när det är färdigt.

Andi Clevely är trädgårdsmästare sedan trettiofem år när Odla i krukor gavs ut och har haft hand om både slottsträdgårdar och vanliga villatomter. På ett lättläst och engagerat vis delar han med sig av sina kunskaper och erfarenheter för att gemene man ska lyckas med sin odling i kruka. Det handlar om allt från kärlet till jorden, till vad du bör tänka på när du har kruka på balkong och hur du åstadkommer snygga kombinationer. Det ges mycket matnyttiga tips och råd som kommer föra odlandet till nästa nivå.

Jag blev mycket förtjust i Odla i krukor. En kunnig, inspirerande och engagerande bok som bör finnas i varje trädgårdsnörds hem.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.