Social Media Book Tag

Jag hittade den här lite roliga taggen inne hos Vargnatts bokhylla för ett tag sedan.

Twitter: En bok du vill dela med dig av till världen.

Det här var en extremt svår fråga, men två böcker kom jag att tänka på direkt. Den första är Den odödliga Henrietta Lacks av Rebecca Skloot, som skildrar de medicinska framsteg och enorma pengasummor som genererats av cellerna från en kvinna, som togs utan hennes samtycke, vars familj idag inte har råd att gå till läkaren. Den andra är The Color Purple av Alice Walker, som handlar om en fattig kvinna vars horribla uppväxt återupprepas i äktenskapet. Om att sakna sin syster, om kön, om flytande sexualitet.

Facebook: En bok du verkligen tyckte om som var en rekommendation från någon annan. 

Det finns många, men en som sticker ut i minnet är Avalons dimmor av Marion Zimmer Bradley. Den stod länge oläst i min bokhylla, så lärde jag känna en tjej och det var hennes absoluta favoritbok. Hon övertalade mig att till sist ge den en chans och jag är så glad att jag läste den.

Tumblr: En bok du läste innan din bokblogg som du inte har skrivit så mycket om. 

Miltons Paradise Lost gjorde starkt intryck på mig när jag läste den. I mina böcker från högstadiet hittar du citat ur den klottrade i marginalerna. Det känns nästan som om jag borde läsa om den.

Myspace: En bok du inte planerar att läsa om. 

Freddie Mercury: Den definitiva biografin av Lesley-Ann Jones. En gång räckte definitivt.

Instagram: En bok med ett vackert omslag. 

tematrio

Det där med ”en” var alldeles för svårt.

Youtube: En bok du önskar kunde bli film. 

Jag skulle vilja att About a Girl av Sarah McCarry skulle bli film. Det skulle kunna bli en krypande suggestiv film. I de rätta händerna skulle det kunna bli en riktigt snygg film.

Skype: En bok med karaktärer du önskar att du kunde prata med istället för att bara läsa om. 

Det finns många. Till exempel Vargarna från Mercy Falls av Maggie Stiefvater, där jag verkligen skulle vilja prata med Sam och Grace, och Fangirl av Rainbow Rowell. Cath och jag skulle nog komma bra överens.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Social Media Book Tag

  1. Avalons dimmor fick min styvmamma mig att läsa, ett tips jag också gillade :). Borde läsa om den nån gång snart

  2. Lottens bokblogg skriver:

    Den här var ju lite skoj. Något helt annat än jag trodde först. Sparar den till någon gång framöver 🙂

  3. Pingback: Social Media Book Tag | Lottens Bokblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.