Tematrio: En deckare i påsk?

temadeckare

Många läser ju deckare så här nu till påsk, men nej, för min de kommer det inte bli några deckare i påsk. Denna vecka undrar LyranVilka är dina tre favoritdeckare? Presentera en bok, författare eller romanfigur.

1. Om det är några deckare som jag älskar, så är det Agatha Christies deckare om miss Marple. Både i bokform och filmatiseringar. Det som är tråkigt är att de är så märkta av sin tid. I ena stunden sitter jag och myser, i nästa stund fylls jag av obehag inför de åsikter om våldtäkt som miss Marple luftar.

2. Arthur Conan Doyle kanske mest skrev berättelserna om Sherlock Holmes som en parentes medan han satsade på sitt ”seriösa” skrivandet, men det är berättelserna om denne detektiv som har stulit mitt hjärta.

3. Och så en lite malplacerad författare bland de gamla klassikerna: Val McDermid. Hon är en av de få deckarförfattare jag fortfarande följer och det är då hennes böcker om psykologen Tony Hill och polisen Carol Jordan som främst gäller. Men även hennes fristående böcker är väl värda att läsa.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Tematrio: En deckare i påsk?

  1. Ugglanoboken skriver:

    Gillar din blandning av gammalt och nytt! Tror faktiskt aldrig jag har läst något av Val McDermid, fast jag har ju sett teveversionen.

  2. Anna A skriver:

    Skriver under på alla dina tips 🙂 Alltid bra att blanda lite nytt och lite gammalt.

  3. Freja skriver:

    Gillar dem alla, men nu förtiden är det bara Val jag läser. Mycket bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.