Tematrio: Svenska favoriter

TematrioTråkigt nog har jag knappt fått sova något alls i natt, men jag hoppas att detta inlägg ska bli sammanhängande ändå. Denna vecka skriver Lyran så här om tematrionBerätta om tre svenska favoritförfattare!

Det här orsakade mig lite huvudbry. Jag läser mer svenska författare än vad jag gjort tidigare, men favoriter? Det blev svårt.

1. Gull Åkerblom är en gammal favorit från barndomen. Hon är en bibliotekarie som skrev en bokserie som hette Sagan om gudagåvorna. Den serien har nog kommit upp en eller annan gång på denna blogg, men jag älskade verkligen den som barn och tonåring. Det är fantasy med nordiska gudar och en väldigt originell inblandning av gudarna, som jag tycker.

2. En annan stor favorit är Niklas Krog, även om det var ett tag sedan jag läste något av honom. Jag har Turk & Ayla liggande, men jag vill helst läsa första boken innan jag ger mig på andra. Jag älskade Trilogin om Frihetskrigen och En krigares hjärta är nog en av mina favoritböcker någonsin.

3. Tredje får nog bli en ny bekantskap: Christin Ljungqvist. Hennes böcker innehåller precis den perfekta mängden svärtan och är bland de bästa spökböcker jag har läst.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

20 svar på Tematrio: Svenska favoriter

 1. Lena skriver:

  Har inte läst någon av dessa författare. Men Christin Ljungqvist är jag nyfiken på.

 2. Monika skriver:

  Den enda jag känner igen är Christin Ljungqvist och hon är en av mina favoriter också, även om hon inte kom med i min trio 🙂

 3. Sara Pepparkaka skriver:

  Alla tre låter som om de vore nåt för mig. Hittills har jag inte läst dem alltså!

 4. Mia Eggimann skriver:

  Jag har bara hört talas om den sista eller rättare sagt jag har böckerna hon skrivit, sommarläsning hoppas jag
  Mia

 5. Jag känner till Gull Åkerblom och Kilas Krog, men har inte läst nåt av dem. Jag får nog ta och kolla upp dem

 6. Niklas Krog så klart, vet inte vad som hände med stavningen där….

 7. Bokdamen skriver:

  Har hört talas om författarna men inte läst något av dem, ännu 🙂

 8. Sanna skriver:

  Roligt! Har inte läst någon av dem!

 9. Freja skriver:

  Känner inte igen någon av dem, så spännande!

 10. Lottens Bokblogg skriver:

  Niklas Krog har jag läst en av (En Natt) och var inte så förtjust. Christin Ljungqvist skulle jag vilja testa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.