Tematrio: Tjocka släkten

Tematrio

Sent omsider denna måndag kan jag skriva mitt bidrag till veckans tematrio. Serverstrulen är äntligen lösta. Denna vecka vill Lyran att vi ska berätta därför om tre böcker med några släktingar (eller ingiftingar) i titeln.

Det blir ett litet tema i temat.

Inte som andra döttrar av Deborah Spungen är den sanna berättelsen om Nancy Spungen, som var Sid Vicious flickvän och som mördades av honom. Sorglig och stundtals blir jag så arg att jag skakar. Särskilt på slutet när en viktig bit av pusslet avslöjas för att förklara Nancys beteende, något som föräldrarna fick veta först efter att hon var död och begraven.

Wild Swans: Three Daughters of China av Jung Chang är en generationsberättelse om tre kinesiska kvinnor. Den tar sin början med hennes mormor, som lever i Manchuriet under den japanska ockupationen, fortsätter med hennes mammas berättelse som en av deltagarna i Den Långa Marschen och avslutas med Changs egen berättelse som ung rödgardist. Fängslande bok som ger en bra inblick i Kinas moderna historia och hur det var att leva i Maos Kina.

Cirkusdirektörens dotter av Jostein Gaarder är en bok jag ännu inte har läst, men jag har tyckt om allt annat jag har läst av honom. Den handlar om Petter som är fylld av berättelser, men inget behov av att berätta dem. Han säljer sina idéer till författare och förtjänar sitt uppehälle på det viset. Men snart är hans liv i fara. Jag ser riktigt mycket fram emot att läsa den här när jag känner att det är dags.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Tematrio: Tjocka släkten

 1. Lena skriver:

  Inte som andra döttrar är en bok som jag vill läsa!

 2. Linda skriver:

  Jag tror jag ska klämma i med en dotter jag med:)

 3. Emma skriver:

  Vilda svanar verkar populär den här veckan, med all rätt. Den är väldigt bra.

 4. Linnea skriver:

  Jag kände inte ens till denna bok av Gaarder. Har annars läst en hel del av honom. Gillar mycket!

 5. Nilmas Bokhylla skriver:

  Inte hört talas om någon av dem faktiskt, men alltid skoj med tips!

 6. Så du tog Vilda svanar! jag tänkte inte på att den hade en undertitel 🙂

 7. Lotten skriver:

  Intressanta val! Vilda svanar känner jag till, inte de andra.

 8. Tre nyheter för mig, spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.