The Knight Before Christmas

Omslagsbild The Knight Before Christmas

Regissör: Monika Mitchell
Manus: Cara J. Russel
Skådespelare: Vanessa Hudgens, Josh Whitehouse, Emmanuelle Chriqui
Produktionsår: 2019
Längd: 92 minuter

Sir Cole är en medeltida riddare som en dag möter en gammal kvinna i skogen. Hon säger att hon ska skicka honom på ett uppdrag för att bli en sann riddare, men att han måste klara av det innan julafton. Helt plötsligt befinner sig sir Cole i Ohio, USA, och året är 2019. Han stöter ihop med lärarinnan Brooke, en vänlig lärare som har blivit desillusionerad med kärleken. När de blir vänner, försöker Brooke hjälpa sir Cole att passa in i den moderna världen och hur han ska lyckas med sitt mystiska uppdrag. Det är det enda sättet för honom att återvända hem. Men ju närmare han och Brooke kommer varandra, desto mer börjar sir Cole undra hur gärna han vill återvända till sitt gamla liv.

Egentligen tycker jag att premissen för The Knight Before Christmas är ganska löjeväckande och icke-trovärdig. Om en medeltida riddare skulle hamna mitt i vår moderna värld, med bilar och flygplan, har jag svårt att tänka mig att de skulle ta det fullt så lugnt som sir Cole gör. Även om filmen tar tillvara på tillfället för kulturkrockar för humorns skull, känns det som om det hela går lite för lätt och smidigt för honom att acceptera.

Å andra sidan ger jag blanka fan i hur icke-trovärdigt det är, för jag tycker faktiskt The Knight Before Christmas är riktigt mysig. Klyschig, javisst, men en sann julfilm. Det är en mysig och hjärtevärmande film med karaktärer som är lätta att tycka om och kompetenta skådespelarinsatser. Det är en film som får dig att le och gör dig alldeles varm inombords.

The Knight Before Christmas är perfekt för den som letar efter en lättsam julfilm att bara slappna av medan man tittar på och inte analysera alltför hårt. Sådant behövs också.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på The Knight Before Christmas

  1. Lena skriver:

    Jag har inte sedd filmen men är sugen. Kanske nästa jul.

  2. Pingback: Månadsrapport: December 2019 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.