A till Ö undersökning

Jag hittade denna enkät inne hos Boktycke för ett tag sedan och tyckte att den verkade kul.

Author you’ve read the most books from:

Enligt Goodreads är det följande:

most read

Är någon överraskad?

Best Sequel Ever:

De flesta av Harry Potter-böckerna. Jag tyckte också bättre om både Fatta eld och Revolt än Hungerspelen i sig.

Currently Reading:

Merrick av Anne Rice. Också en hel del för mina kurser: Muslima av Pia Karlsson Minganti; Travestí av Don Kulick och Konflikt och konfliktförståelse av Tor-Johan Ekeland.

Drink of Choice While Reading:

Kaffe, te eller cola. Det är någon av dessa tre. Jag har tyvärr inte någon specifik nu-sitter-jag-och-läser-dryck.

E-reader or Physical Book?

Saken är den att jag läser betydligt snabbare när det gäller e-böcker än fysiska böcker, men föredrar ändå fysiska böcker. Jag gillar lukten, jag gillar att bläddra, jag gillar att kunna vandra med handen längs mina bokhyllor och dra ut en bok på måfå…

Dessutom, eftersom jag inte har en läsplatta, så känns det som att det är svårt att läsa e-böcker annat än på datorn (min mobil driver mig till vansinne, annars skulle jag använda den).

Fictional Character You Probably Would Have Actually Dated In High School:

Sam från Maggie Stiefvaters Wolves of Mercy Falls. Han är min typ av kille, helt enkelt. Jag skulle troligtvis ha kunnat dejta även Grace från samma serie.

Glad You Gave This Book A Chance:

Jag är väldigt glad att jag gav Maggie Stiefvaters Frost en chans. Inledningsvis var jag väldigt skeptisk, men att jag gav boken en chans ledde till att jag upptäckte en ny favoritförfattare.

Hidden Gem Book:

Väldigt svår fråga. Det ligger lite mellan Marcelo i den verkliga världen av Francisco X. Stork och Hon är inte jag av Golnaz Hashezadeh. Två väldigt bra böcker som har fått väldigt lite uppmärksamhet.

Important Moment in your Reading Life:

Böcker har alltid varit en del av mitt liv, men det blev inte någon riktig kärleksaffär förrän jag fick Harry Potter och Hemligheternas kammare av min pappa i födelsedagspresent. Harry Potter öppnade upp en värld som visade att läsupplevelser inte behöver vara ensamma, utan det finns alltid någon där ute som har läst och älskat boken minst lika mycket som du. Och ni kan alltid fangirla över böckerna tillsammans.

Just Finished:

Blue Is the Warmest Color av Julie Maroh var min bokcirkels månadsbok, så jag passade på att läsa den. Har lite blandade känslor inför den.

Kinds of Books You Won’t Read:

Jag har svårt för deckare och thrillers, men det innebär inte att jag inte läser dem.

Longest Book You’ve Read:

Jag vet inte. När jag var yngre läste jag mycket tegelstenar innan jag fick svårt för dem, men Harry Potter och Fenixorden samt Avalons dimmor hör väl till bland de längsta jag har läst.

Major book hangover because of:

Den senaste är väl efter att jag drog igenom Suzanne Collins Hungerspelstrilogin på nästan lika många dagar som det finns böcker. Jag fastnade lite halvt i den världen, hade svårt att börja på något nytt. Det tog nog ett par veckor innan jag slutade tänka på böckerna varje dag.

Number of Bookcases You Own:

Låt mig göra en kvick uppräkning. Två inbyggda, sedan tre monterade hyllplan på väggen, den stora svartbruna, den lilla rödbruna, den långsmala rödbruna, den ljusa och den föredetta skobänken som jag använder som bokhylla. Det blir… 10. Såvida du inte räknar hyllplanen som en hylla (vilket jag inte gör), då blir det 8.

Mitt rum är ett bibliotek med en säng i.

One Book You Have Read Multiple Times:

Jag är en människa som läser om de böcker jag älskar. Många gånger. Förr kunde jag läsa samma bok tre-fyra gånger per år (senast var Collected Poems av T. S. Eliot). Jag har läst alla Narnia-böcker flera gånger, likaså har jag läst de flesta Harry Potter-böcker minst tio gånger var och samma sak med Susan Coopers The Dark is Rising Sequence. Men som sagt – det här är bara toppen på isberget. Jag älskar att läsa om.

Preferred Place To Read:

Jag vet inte riktigt… Det finns tre ställen där jag känner mig bekväm när jag läser:

1. Mitt hörn i soffan.

2. I min säng. Innan jag ska sova eller när jag helt enkelt känner för att sträcka ut mig.

3. På bussen.

Quote that inspires you/gives you all the feels from a book you’ve read:

Det första jag kommer att tänka på är det här citatet från Les Misérables, som är ganska långt:

Something new was entering his soul.

Jean Valjean had never loved anything. For twenty-five years he had been alone in the world. He had never been a father, lover, husband or friend. At the galleys, he was cross, sullen, abstinent, ignorant, and intractable. The heart of the old convict was full of freshness. His sister and her children had left in his memory only a vague and distant impression, which had finally almost entirely vanished. He had made every extertion to find them again, and, not succeeding, had forgotten them. Human nature is thus constituted. The other tender emotions of his youth, if any such he had, were lost in an abyss.

When he saw Cosette, when he had taken her, carried her away and rescued her, he felt his heart moved. All that he had of feeling and affection was aroused and vehemently attracted towards this child. He would approach the bed where she slept, and would tremble there with delight; he felt inward yearnings, like a mother, and knew not what they were, for it is something very incomprehensible and very sweet, this grand and strange emotion of a heart in its first love.

Poor old heart, so young!

Reading Regret:

För tusende gången, så måste jag säga att jag ångrar att jag köpte och läste Hemligheten av Rhonda Byrnes. Särskilt det där med att jag köpte den och det gav henne pengar. Det är en bok som jag verkligen avskyr.

Series You Started And Need To Finish(all books are out in series):

Jag börjar känna ett sug efter att avsluta Vampyrkrönikan av Anne Rice eftersom jag har hållit på med den i nästan tio år. Det är nog den enda serien jag håller på med där alla böckerna har kommit ut, så det får nog bli den.

Three of your All-Time Favorite Books:

Det här är så oerhört svårt, men okej… Harry Potter och Dödsrelikerna av J. K. Rowling, Kafka på stranden av Haruki Murakami och Cry to Heaven av Anne Rice.

Unapologetic Fangirl For:

Harry Potter.

Maggie Stiefvater.

Hungerspelen.

Les Misérables.

Very Excited For This Release More Than All The Others:

Just nu ser jag väldigt mycket fram emot att sista boken i Divergent-trilogin, Allegiant, ska släppas. Det ska bli spännande att se hur det slutar!

Worst Bookish Habit:

Jag köper mycket böcker trots att jag har många olästa böcker.

Jag skriver recensioner långsammare än jag läser böcker. Känns det som, åtminstone.

X Marks The Spot: Start at the top left of your shelf and pick the 27th book:

Jag valde min nya bokhylla och den tjugosjunde boken var… Bilbo av J. R. R. Tolkien.

Your latest book purchase:

Den senaste bok jag köpte var Blue Is the Warmest Color av Julie Maroh.

ZZZ-snatcher book (last book that kept you up WAY late):

Den äran har nog antingen Jellice Road eller Divergent. Det var två böcker som jag läste tills jag nästan somnade med boken i handen.

Ålder då du lärde dig att läsa:

Jag var faktiskt tvungen att fråga mamma, därför att jag minns inte en tid då jag inte kunde läsa. Vi kunde inte komma på när det var, men jag kunde läsa när jag började skolan.

Äldsta boken du har läst (i originalutgivningsår):

Jag tänkte först att det måste vara Iliaden, men så insåg jag att det nog måste vara Gilgamesheposet eller Innana-dikterna.

Överst i din olästa bokhög (d.v.s. vilken bok du inte har läst innan kommer du att läsa härnäst):

Om jag blir klar med Merrick denna vecka, tänkte jag läsa Vicki Myrons Bibliotekskatten Dewey. Den verkar riktigt mysig!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på A till Ö undersökning

  1. Lena skriver:

    Kul att läsa dina svar!

  2. Lottens Bokblogg skriver:

    Kul att läsa dina svar (jag gjorde den för ett tag sen)!
    Håller med om att Hon är inte jag är en bok som fått alldeles för lite uppmärksamhet.

  3. Tantaugusta skriver:

    Vilken kul undersökning. Kan bli att jag stjäl den till helgen :).

    Trevlig blogg du har, jag kommer tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.