Topp 10 böcker jag ser fram emot 2015

Topp Tio Tisdag

En mycket grå tisdag förgylls lite av att adventsljusstakarna har åkt upp i fönstren och att de första julklapparna ligger och väntar på att jag ska slå in dem. Min favorittid på året är här. Eftersom året nästan är slut vänder Top Ten Tuesday blickarna mot nästa år: Top Ten Books I’m Looking Forward To In 2015.

Jag har inte alls haft koll på nästa års utgivning, så jag fick surfa runt lite. Det finns en hel del intressanta titlar som kommer ut nästa år.

Ekon av Camilla Jönsson: En kärlekshistoria om Alva och Liv, om att Liv får Alva att känna sig som världens lyckligaste samtidigt som världens ensammaste. Liv blir ibland inåtvänd och frånvarande. Jag är nyfiken på den här, men beskrivningen får mig samtidigt att tänka på varenda ungdomsbok som någonsin skrivits om lesbisk kärlek.

Shevek av Ursula Le Guin: Nyöversättning av hennes klassiska science fiction-roman.

Flickornas historia – Världen av Kristina Lindström är en ovanlig historiebok där flickorna står i centrum. Sjutton flickor från olika världsdelar och olika epoker får dela med sig av sin historia. Intressant idé och den verkar vara vackert illustrerad.

Requiem av Maggie Stiefvater: Den här har jag haft på mina listor ett bra tag, men den här gången verkar det som om den faktiskt ska komma ut. Sista delen i Books of Faerie.

Blood Paradise av Anne Rice: Ny roman i Vampyrkrönikan. Lite förvånad (och skeptisk) till att två Anne Rice-romaner skulle komma ut så tätt, men enligt Goodreads så kommer den ut nästa år.

Winter av Marissa Meyer: Sista delen i The Lunar Chronicles och nu ska jag väl ändå ta och läsa hela serien.

Prudence av Gail Carriger: Ny serie med Alessa Tarabottis dotter som huvudperson. I hemlighet hoppas jag på att återse gamla favoriter (Biffy, Akeldama, Lyall, madame Lefoux), samt göra nya trevliga bekantskaper.

The Art of Being Normal av Lisa Williamson: Två pojkar med hemligheter. David Piper är i själva verket ingen pojke alls. Leo Denton har som mål att bli osynlig. När han försvarar David, är det början på en osannolik vänskap. Jag har läst väldigt lite böcker om T:et i HBT, så jag hoppas att denna är bra.

The Last Leaves Falling av Sarah Benwell: Sora har diagnosticerats med ALS och vänder sig till samurajernas visdom för vägledning och tröst. Han får även vänner över internet som ser honom och inte hans sjukdom. Jag är väldigt nyfiken på den här.

The Rest of Us Just Live Here av Patrick Ness: I en värld där folk som en känner har slagits mot zombier och besegrat det senaste vampyrhotet, så vill en bara leva sitt liv och gå på balen innan någon spränger skolan igen. Föreställer mig lite att det är som om någon av Buffys helt normala klasskompisar skulle vara huvudperson i en bok. Den här fyllde mig med starkt ha-begär när jag läste om den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Topp 10 böcker jag ser fram emot 2015

  1. Monika skriver:

    Jaha, se där. Sista delen… Jag har haft Cinder på läsplattan i evigheter och hade nog tänkt att läsa den nästa år. Det passar ju bra då 🙂

  2. Helen skriver:

    Så många bra böcker, så lite tid! =) Både Meyers och Garriger står på min vill läsa lista med, vet dock inte om jag ska vänta på översättningen eller inte. Håller på att träna upp min förmåga att läsa på engelska så vi får väl se!

  3. Anna A skriver:

    Är dålig på vad som kommer ut nästa år men Prudence är iaf med på min lista också 🙂

  4. Lottens bokblogg skriver:

    Här var många jag inte kände igen. Jag skulle kunna läsa Cress på engelska men dottern vill ha den på svenska så vi väntar. Har väntat väldigt länge nu!

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Det är jobbigt att vänta på översättningar, men har en väl påbörjat en serie på ett språk så vill en gärna avsluta på det med. Eftersom jag läste Cinder på engelska, så vill jag fortsätta så 🙂

  5. Therése skriver:

    Det var inte många jag hade hört talas om där. The lunar chronicles längtar jag efter att avsluta men påbörjade serien på svenska och hade hoppats att kunna fortsätta läsa översättningen…

    Du har förresten blivit taggad hos mig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.