Topp 10 böcker jag vill se som film/tv-serie

Topp Tio Tisdag

Jag har åkt på någon riktigt envis sommarförkylning, som höll mig däckad större delen av förra veckan och som fortfarande försöker överta mitt liv. Men trots förkylningssegt huvud, ska jag ta itu med veckans ganska svåra Top Ten Tuesday. Veckans tema är Top Ten Books I’d Love To See As Movies/Tv Shows.

Harry Potter-serien kommer alltid att finnas på den här listan. Jag skulle älska om de gjorde en tv-serie där varje säsong baserades på en bok. Troligtvis skulle det ge större utrymme att utforska och bygga upp världen och mytologin.

The Dark is Rising Sequence av Susan Cooper har de ju gjort ett försök att filmatisera. Ett fruktansvärt misslyckat försök, så det är inte konstigt att det inte blev mer än en film. Den här gången skulle jag vilja se att filmrättigheterna föll i händerna på någon som kan vara trogen originalet och hålla fingrarna borta från specialeffekterna. Mer är inte alltid bättre.

Grisha-trilogin av Leigh Bardugo har jag bara läst första boken i, men det känns som om den skulle göra sig väldigt bra som film.

The Wolves of Mercy Falls av Maggie Stiefvater tror jag skulle göra sig bra som tv-serie. Återigen att en säsong motsvarar en bok.

Den odödliga Henrietta Lacks av Rebecca Skloot skulle jag vilja se som ett slags dokumentärfilm där vi får följa vad som hände Henrietta och hur det gick för hennes familj, och hur Skloot fick arbeta för att komma i kontakt med dem.

Den nya människan av Boel Bermann skulle nog bli en riktigt otäck film, men vara riktigt bra.

Kodnamn Verity av Elizabeth Wein skulle kunna bli en riktigt intressant film med tanke på det opålitliga berättarperspektivet. Jag vet inte om det skulle översättas så väl till film, men i de rätta händerna kan det nog bli något.

Jellicoe Road av Melina Marchetta skulle nog göra sig bra som antingen tv-serie eller film.

The Lunar Chronicles av Marissa Meyer skulle nog göra sig riktigt bra som en spännande science fiction tetralogi.

The Parasoll Protectorate av Gail Carriger skulle nog bli en riktigt rolig, men samtidigt spännande, tv-serie.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 svar på Topp 10 böcker jag vill se som film/tv-serie

 1. Monika skriver:

  Åh, Den nya människan skulle jag vilja se 🙂

 2. Therése skriver:

  Jag skulle verkligen älska The parasol protocole tom serie, vilken bra idé!

 3. Boklysten skriver:

  Carrigers böcker som serie tror jag skulle bli kul att titta på.

 4. Lena skriver:

  Jellicoe Road vore trevlig att se som film.

 5. Ewelina skriver:

  Kodnamn Verity skulle jag också vilja se som film 🙂

 6. Maddes bokblogg skriver:

  Den nya människa hade nog blivit riktigt bra som film!

 7. Lottens bokblogg skriver:

  Den nya människan vore riktigt spännande. Och så The Lunar Chronicles. Fast där skulle jag ha så höga krav 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.