Topp 10 böcker i min strandväska i sommar

Topp Tio Tisdag

Då var det tisdag igen och, som alltid, Top Ten Tuesday. De ämnen som går att välja på är inte mina favoriter, då jag inte riktigt har referensramen för vad som är bra strandlitteratur (får för mig att det ska vara lättsmält, men jag vet inte), och de är formulerade så här: Top Ten Books That Should Be In Your Beach Bag eller Ten Books That Will Be In My Beach Bag This Summer.

Den här listan, som i vanlig ordning är helt utan inbördes ordning, kommer bli lite en blandning av vad jag kommer att ha i min strandväska och vad jag önskar att jag skulle ha i min strandväska.

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald: Det här känns ärligt talat som en perfekt sommarbok. Feelgood med bokälskare i centrum? Ja, tack!

Bi: Notes For a Bisexual Revolution av Shiri Eisner: Den här blev vald som april månads bok i min bokklubb, men jag hade inte råd att köpa den då (och ärligt talat, den lär inte finnas på biblioteket). Jag tycker den verkar väldigt intressant och tror att den skulle passa mig som handen i handsken.

Drömtjuvarna av Maggie Stiefvater: Den svenskan översättningen kom i mars. Jag har suktat sedan Maggie släppte prologen i maj förra året. Hur har jag kunnat vänta så länge? Kan du förstå det?

Sinner av Maggie Stiefvater: En fristående uppföljare till Vargarna i Mercy Falls, serien som gjorde att jag fick upp ögonen för denna författare. Jag kan knappt bärga mig. Den kommer ut i juli, så jag kommer nästan garanterat att beställa den då tillsammans med Drömtjuvarna.

Låt vargarna komma av Carol Rifka Brunt: Jag har skyhöga förväntningar på den här och är lite rädd för att de ska vara alltför höga. Samtidigt så hoppas jag verkligen att jag får möjlighet att läsa den i sommar och den på något sätt finner vägen hem till mig…

Cross and Burn av Val McDermid: Den senaste Tony Hill & Carol Jordan-deckaren frestar mig där den står i Akademibokhandeln. Om jag kan gå hela sommaren utan att köpa den och att den hamnar i min strandväska, kommer jag nog bli lite snopen.

Harry Potter-serien av J. K. Rowling: Jag längtar efter en omläsning och kanske blir det i sommar som jag lägger någon av böckerna i strandväskan och läser under solen.

F-ordet (redaktör Petra Östergren): En samling av olika texter som centrerar kring ämnet feminism. Det verkar vara en hyfsad bredd på ämnen så jag ser fram emot att läsa den.

Komma ut: Berättelser från garderoben (redaktör Anders Öhrman): Olika berättelser om att komma ut som HBT-person. Jag har suktat på den här länge, så det känns som om det kan vara en bra bok att ta med sig till stranden och bara läsa i några timmar.

En bit av mig fattas av David Levithan: enligt O skrev om den här nyligen och påminde om att jag har den liggande. Boken utspelar sig i eftersviterna av 9/11 och jag tycker den verkar väldigt bra.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 svar på Topp 10 böcker i min strandväska i sommar

 1. Therése skriver:

  Låter som en härlig blandning i din väska, variation är den bästa läsningen 🙂

 2. Helen skriver:

  Hur kunde jag glömma Maggie Stiefvater på min egen lista? Men de finns på min längtan lista så det kan hända att även de blir lästa i sommar.

 3. Monika skriver:

  Den där Läsarna i Broken Wheel rekommenderar börjar jag känna mig mer och mer nyfiken på.

 4. Anna A skriver:

  Läsarna i Broken Wheel tyckte jag jättemycket om. Håller på med HP omläsning så det rekommenderas varmt.

 5. Läsarna i Broken Wheel rekommendera är jag också sugen på!

 6. Johanna skriver:

  Det finns så himla mycket man vill läsa i sommar. Katarina Bivald har jag också på lut 🙂

 7. Lottens Bokblogg skriver:

  Läsarna i Broken Wheel kommer jag absolut att satsa på att läsa i sommar! Låt vargarna har stått på min ”önskelista” sen början av året…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.