Topp 10 böcker på sommarens TBR-lista

Topp Tio Tisdag

Tisdag igen och jag har redan hunnit vara iväg en sväng till sjukhuset för att lämna blodprover (jag går på kontroll för det som hände tidigare i år, så att mina natriumvärden inte dyker igen). Men nu är jag hemma och kan ta itu med veckans Top Ten Tuesday. Veckans tema är Top Ten Books On My TBR For Summer 2015.

Death Without Weeping av Nancy Scheper-Hughes har jag haft som kurslitteratur, men det blev aldrig att vi läste hela. Det är en klassisk antropologisk studie i ett fattigt område i Brasilien.

Själens osaliga längtan av Audrey Niffenegger fick jag syn på i bokhyllan precis och blev väldigt sugen. Hyllvärmare.

About a Boy av Nick Hornby är en av böckerna jag har tagit med i min boktolva. Det är också en hyllvärmare.

Nätterna, Verónica av Henrik Nilsson är en novellsamling som sammanbinds av en italiensk stad, och som jag köpte första året jag bloggade (2012). Trots att jag flera gånger har varit riktigt sugen på den så har den bara blivit stående…

We Need to Talk About Kevin av Lionel Shriver har stått i hyllan sedan cirka 2009-2011. Nu är det så många som har talat gott om Lionel Shriver att jag känner att det är dags.

Skugga av svek II av Diana Gabaldon ska jag faktiskt läsa härnäst. Sedan kommer jag att få Gabaldonabstinens, men vad ska en göra? Böckerna är för bra för att dra ut på det hela.

Konsten att älska av Ovidius har jag valt till min Klassikerutmaning, och jag hoppas att det ska gå bättre än vad det gör med Martinson…

Tyst av Susan Cain är ett av årets bokreafynd och en bok som jag har varit sugen på sedan den kom ut. Jag är själv introvert och ibland känns det som jag kämpar för att hålla mig över ytan i en värld som kräver att jag ska ”lära” mig vara extrovert.

Kvinnan i svart av Susan Hill köpte jag också på årets rea. Det är något med skräck och sommar som är en oslagbar kombination.

The Daylight Gate av Jeanette Winterson förstår jag inte hur jag kan ha oläst. Det är fullständigt obegripligt.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Topp 10 böcker på sommarens TBR-lista

 1. Monika skriver:

  Kvinnan i svart vill jag väldigt gärna läsa också, men jag föredrar skräck på hösten 🙂

 2. Boklysten skriver:

  Kvinnan i svart vill jag läsa trots att jag inte är mycket för skräck oavsett årstid.

 3. Johanna skriver:

  The Daylight Gate måste du åtgärda snarast! 😉

 4. Lottens bokblogg skriver:

  We need to talk about Kevin skulle jag absolut vilja läsa. Men jag har en annan oläst av samma författare stående i hyllan och jag borde väl åtgärda den först…

 5. Anna A skriver:

  Kvinnan i svart borde jag också ta och läsa, vann den i en tävling för ett tag sen. About A Boy är bra vad jag kommer ihåg, borde se till att läsa någon Hornby snart jag också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.