Topp 10 modebloggar jag följer

Topp Tio Tisdag

Tisdag och denna vecka har jag my work cut out for me. Min B-uppsats har en ordgräns på 3500 ord, min hade visst stuckit iväg till 6400. Så det blir att redigera och redigera.

Men först ska jag ta mig an Top Ten Tuesday. Veckans uppmaning är Ten Websites I Love That Aren’t About Books (you could go specific and do like top ten favorite food/travel/craft/fitness blogs I follow, 10 websites I visit daily,  10 fun websites I waste a lot of time on etc.)

En person jag följer på twitter postade att en hellre bör dejta en tjej som köper böcker än kläder, vilket irriterade mig en aning. Det är inte direkt ömsesidigt exkluderande, utan jag köper både kläder och böcker. Att jag läser böcker gör mig inte djupare än någon annan, att jag älskar kläder gör mig inte ytligare än någon annan. Att ställa två saker mot varandra på det här viset för att framhäva det ena som bättre gör mig vansinnig.

Så här får ni tio av mina favoritmodebloggar:

Already Pretty: Jag följer inte den här så mycket för hennes stil numera, som för att hon skriver mycket intressanta saker om kroppsbild. Dessutom publicerar hon varje fredag en länksamling med intressanta grejer som jag brukar kunna sysselsätta mig med under helgen.

Gabi Fresh: Hon har en väldigt cool stil. Lite enklare, lite mer street.

Lu zieht an: Hennes stil blandar romantiskt med rockigt, street med mer feminint. Dessutom avundas jag hennes förmåga att sminka sig och vill gå i lära hos henne. Snacka om hantverksskicklighet!

Red Reiding Hood: En holländsk bloggare med en lite mer neutral stil. Hon gillar i alla fall neutrala färger så det går mycket i grått, svart, vitt och beigt.

Wendy’s Lookbook: Hon är en av mina favoritmodebloggare och en av dem som inspirerar mig mest. Hon flörtar med feminint och rockigt.

Style Pantry: Mycket djärva färgkombinationer och mönster. En av de bloggar som jag regelbundet sparar ned bilder från för att inspireras.

Ranti Onayemi: Jag skulle aldrig kunna klä mig som hon gör, men jag älskar hennes silhuetter.

She’s a GentSom namnet antyder handlar det här om maskulint mode och även om jag själv inte tar så mycket inspiration därifrån, så tycker jag om att titta.

Lace and Locks: Hon har en väldigt söt, feminin stil som jag gladeligen apar efter.

FAIIINT: Hon klär sig enbart i svart, gärna asymmetriskt, och det är vansinnigt snyggt.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 svar på Topp 10 modebloggar jag följer

  1. Monika skriver:

    Mode har nog aldrig intresserat mig, klädinköp görs alltid motvilligt med stort motstånd och stor vånda 🙂

  2. Evelina skriver:

    Jag brukar inte vara speciellt intresserad av vare sig mode eller kläder, men måste säga att jag gillar den sista bloggen du tipsar om 🙂 Svart kan ju vara riktigt snyggt!

  3. Anna skriver:

    Jag håller med om den falska dikotomin… Jag är nog bland de mest utseendefixerade jag känner och lägger nog ungefär lika mycket pengar på kläder som på böcker. Om vi ska räkna in smink i en utseende-budget lägger jag nog mer pengar på utseende än på böcker. Och jag är ju en vettig mänska ändå liksom. Ska kolla in bloggarna du tipsar om! 🙂

  4. Boklysten skriver:

    Mode har faktiskt aldrig intresserat mig, för det mesta har jag gått emot alla trender…när alla hade jeans, hade jag svepande klänningar osv osv.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Mode handlar om mer än att följa trender. Idag är det snarare att ta element av en trend och sedan göra den till sin egen, till exempel culottes som var inne i höstas. Mina använder jag för jämnan på de mest oväntad vis.

  5. Elvira skriver:

    A känner igen det där med att skriva alldeles för långt, haha, så himla jobbigt! Och ja – varför skulle det ena exkludera det andra? Makes no sense. Jag älskar kläder. Men det hindrar mig ju inte från att läsa flera böcker i veckan. Och vice versa.

    • C.R.M. Nilsson skriver:

      Nu har jag liksom lyckats få ned det med 2000 ord, men det är fortfarande 1000 ord för långt… Jag är redo att slita mitt hår XD

      Nej, det är ju en helt absurd sak att ställa mot varandra.

  6. MissMagic skriver:

    Håller helt med! jag köper nog lika mycket böcker som kläder. Men att köpa kläder är inte ytligt och man är inte bättre för att man köper mer böcker än kläder. Så dumt skrivet!
    Tack för tipsen på alla modebloggar! Mycket intressant där för mig att kolla in 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.