Topp tio böcker jag hoppas att tomten kommer med

Topp Tio Tisdag

Även fast det är julafton idag så är det också tisdag och det innebär business as usual: Top Ten Tuesday! Veckans tema lyder: Top Ten Books I Wouldn’t Mind Santa Bringing Me. Eftersom vi firar jul i Sverige idag, så hoppas jag till kvällen få veta om tomten har med sig någon av dessa böcker till mig (uppräknade utan inbördes ordning):

1. Old Possum’s Book of Practical Cats and Other Poems av T. S. Eliot: Jag älskar T. S. Eliot. Jag älskar katter. Vad kan gå fel?

2. Cross and Burn av Val McDermid: Den senaste Tony Hill & Carol Jordan-deckaren är ett måste i min bokhylla.

3. Iron Man: Extremis av Warren Ellis och Adi Granov: Jag har egentligen inte något större intresse av att börja läsa Iron Man-serierna, men den här vill jag läsa eftersom jag har hört att det är den filmerna i mångt och mycket bygger på.

4. Att skriva: En hantverkares memoarer av Stephen King: Jag har hört väldigt mycket gott om den här och insikt om författares skrivprocesser är värt sin vikt i guld för aspirerande författare som mig.

5. Den bästa dagen är en dag av törst av Jessica Kolterjahn: Karin Boye är en av mina favoritpoeter och den här fiktiva biografin har varit en av de böcker som jag har varit mest nyfiken på i år.

6. Den nya människan av Boel Bermann: En dystopi som de flesta bokbloggare har hyllat till skyarna och gjort mig toknyfiken på till på kuppen.

7. Delirium-trilogin av Lauren Oliver: Nu har jag velat läsa de här bra länge. I år hoppas jag att tomten har dem med sig till mig och att de ligger och väntar under granen.

8. Amigurumi Animal Friends av Michele Wilcox: En bok fylld med stickade djurmönster som jag bra gärna skulle vilja göra.

9. Fiskar ändrar riktning i kallt vatten av Pierre Szalowski: How hollow heart and full bloggade om den här tidigare i år och hon väckte genast min nyfikenhet. Den verkar väldigt bra.

10. Från Holmes till Sherlock av Mattias Boström: Är det inte en perfekt bok för en Sherlock Holmes-fangirl som mig?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

7 svar på Topp tio böcker jag hoppas att tomten kommer med

  1. Monika skriver:

    Jag har också börjat fundera på att skaffa mig Kings bok, det är ju nästan bara den som saknas. Den kan ju vara kul att läsa även om man inte själv har några ambitioner att skriva något.

    God jul!

  2. Mattias Boström skriver:

    Håller tummarna för nr 10. 🙂 God jul!

  3. Anna skriver:

    Hoppas tomten läser bloggar 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.