Topp Tio Böcker jag var TVUNGEN att köpa, men som står olästa

Topp Tio Tisdag

Denna vecka ger The Broke and The Bookish oss följande ämne: Top Ten Books I HAD To Buy…But Are Still Sitting On My Shelf Unread. Det blir ju en hel del. Jag tror att jag är beroende av att köpa böcker i en snabbare takt än jag kan läsa dem.

1. The Complete of Sherlock Holmes hade ju sin egen lilla följetong när jag försökte få tag på den förra året. Jag blev så himla glad när den sist kom hem, men läst den, det har jag inte.

2. Draksjukan av Stefan Arvidsson var en bok jag fick syn på ovanpå en hylla på Myrorna och som min mamma inte ville att jag skulle köpa då hon inte trodde att jag skulle läsa den. Och läsa den, det har jag heller inte gjort.

3. Alla mina olästa böcker av John Steinbeck kan väl räknas in här. Jag älskade Möss och människor och köpte på mig en massa böcker av honom, men har läst långt ifrån alla.

4. Idioten av Fyodor Dostojevskij var en sådan där bok jag kände mig tvungen att köpa, men som jag inte ens har bläddrat i.

5. För Bröderna Karamazov är det samma sak som punkten ovan som gäller.

6. Det här är kanske inte relaterat till listan, men något som gör mig fruktansvärt irriterad: Referera reflekterande av Martin G. Eriksson stod med på min litteraturlista för min nuvarande kurs. Jag är nu inne på nästsista veckan av delkursen och har inte ens öppnat den. Jag var tvungen att köpa den, men den har fan inte kommit till användning.

7. Jag har köpt på mig flera Jane Austen därför att det var något som jag kände att var tvungen att läsa. Nu är det så att jag knappt tål Jane Austen och bara har läst en av hennes böcker: Northanger AbbeySense and Sensibility och Emma står och samlar damm i bokhyllorna.

8. Krig och fred av Lev Tolstoy är ju en annan stor rysk roman som jag köpte under en bokrea då jag gick på högstadiet (!), tror jag. Jag ville läsa den och började faktiskt läsa den, men kom inte längre än 100 sidor in. Tjockleken avskräcker något…

9. Star Struck av Val McDermid. ”Men jag älskar ju McDermid, så skitsamma att det här inte är en serie jag har läst tidigare, jag vill ha den”, och så ligger den oläst ett år senare.

10. Musicals av Kurt Gänzl köpte jag sommaren 2010 i en bokhandel i Ystad. Jag var då helt frälst i musikaler och kände att jag var tvungen att ha denna bok. Tre år senare ligger den oläst…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Topp Tio Böcker jag var TVUNGEN att köpa, men som står olästa

 1. Monika skriver:

  Åh, jag älskade Krig och fred 🙂

 2. violen skriver:

  Rolig läsning! Men du, Bröderna Karamazov, borde vi inte läsa den framöver i alla fall? Känns liksom angeläget på nåt sätt…….eller hur? Så känner jag i alla fall, den finns liksom alltid där och pockar på eftersom Brott och straff var så otroligt bra.

 3. Carro skriver:

  Jag har inte läst någon på din lista, så kan tyvärr inte peppa upp dig på någon 😉

 4. Anna A skriver:

  Känner igen det där med ryska författarna som hamnar på hyllan och samlar damm. The Complete Sherlock Holmes läste jag för kanske 12-13år sedan i sträck. Annars är den ju perfekt att ha som sticka emellan bok och ta lite i taget på den. Gillar den här trenden som är just nu att inte bara filmatisera utan också göra ny tolkning av dessa.
  Älskar Val men det där var en ny titel för mig ”lägger till på min att läsa lista” 🙂

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   De ryska författarna skriver på ett speciellt sätt som jag inte är helt hundra på att jag gillar, så det blir att de samlar damm.
   Jag har läst en hel del Sherlock Holmes redan, men det finns också mycket jag inte har läst så jag vill väldigt gärna ge mig i kast med den boken. Jag älskar BBCs Sherlock och vill att Elementary ska börja gå i Sverige!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.